top icon
Επικαιρότητα

Γιατί το ISIS διαθέτει τόσο πολλά… Toyota;

Αυτό τουλάχιστον είναι το αντικείμενο σχετικής έρευνας που ξεκίνησε το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ απευθύνοντας μάλιστα και σχετική ερώτηση στους ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας.

Στόχος των αρχών της αντίπερα όχθης του Ατλαντικού, συμπεριλαμβανομένων και των αντιτρομοκρατικών υπηρεσιών της χώρας, είναι να διερευνηθεί η προέλευση των εν λόγω οχημάτων, όπως αυτά απεικονίζονται στα ουκ ολίγα προπαγανδιστικά βίντεο του ισλαμικού κράτους (ISIS) και κατ’ επέκταση, φυσικά, οι πηγές της χρηματοδότησής του. Στο σχετικό αίτημα-ερώτημα, η απάντηση της ιαπωνικής εταιρείας ήταν άμεση.

«Η Toyota έχει μια αυστηρή πολιτική στο να μην πουλά τα οχήματά της σε αγοραστές οι οποίοι πιθανόν μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν σε παραστρατιωτικές ή τρομοκρατικές δραστηριότητες. Η εταιρεία μας διαθέτει σε κάθε περίπτωση όλες τις διαδικασίες και όλη την τεχνογνωσία, ώστε να είναι σε θέση να αποτρέψει τη μη εξουσιοδοτημένη χρήση των οχημάτων της».

Χαρακτηριστικά, εκπρόσωπος της ιαπωνικής φίρμας, δήλωσε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN: «Είναι πρακτικά αδύνατο για οποιαδήποτε αυτοκινητοβιομηχανία να ελέγξει πλήρως το πώς θα μπορούσε να υπεξαιρεθεί, κλαπεί και εν συνεχεία να μεταπωληθεί παρανόμως ένα όχημα».

Από την πλευρά μας, να σχολιάσουμε ένα μόνο: βασική προτεραιότητα των αμερικανικών αρχών θα έπρεπε να είναι όχι τόσο η προέλευση των οχημάτων που χρησιμοποιεί το ισλαμικό κράτος, όσο εκείνη των υπολοίπων «εργαλείων» του. Η πλειοψηφία των οποίων είναι αμερικανική…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ