top icon
Επικαιρότητα

Το γκρουπ PSA «παγώνει» το μεγάλο SUV της Opel

Τώρα που η συμφωνία εξαγοράς ολοκληρώθηκε και τυπικά, PSA και Opel συζητούν με περισσότερες λεπτομέρειες για όλα τα μελλοντικά εμπορικά «χτυπήματα» της τελευταίας, με τα νέα αφεντικά, ασφαλώς, να έχουν τον πρώτο λόγο.

Ανάμεσα στα μοντέλα που έχουν «τοποθετηθεί» αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι των συζητήσεων και από τις δύο μεριές είναι και το «μεγάλο» SUV της Opel, το οποίο η γερμανική πλευρά ήθελε να εντάξει στη γκάμα της το αργότερο σε δύο χρόνια από σήμερα. Ωστόσο, οι νέοι ιδιοκτήτες φέρονται προβληματισμένοι αναφορικά με το αν ένα τέτοιο μοντέλο θα συνεισφέρει οικονομικά στο business plan που έχει ήδη… καταστρώσει για την προσεχή 5ετία ο ισχυρός άνδρας της PSA, Carlos Tavares, για λογαριασμό της Opel. Πολλώ δε μάλλον, με δεδομένο τον πρότερο σχεδιασμό των ιθυνόντων της τελευταιας, που ήθελε το εν λόγω μοντέλο να «πατά» στην αμερικάνικης καταγωγής πλατφόρμα της GM που χρησιμοποιεί σήμερα το Insignia Grand Sport.  

Θυμίζουμε πως πέρσι τέτοια εποχή, πολύ πριν η PSA προχωρήσει στην «απορρόφηση» της γερμανικής εταιρείας, ο πρώην Δ.Σ. της, Karl-Thomas Neumann, είχε δηλώσει τα εξής μιλώντας σε εκπροσώπους του αυτοκινητικού Τύπου στο περιθώριο της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου του Παρισιού:

«Ένα μεγάλο SUV θα κατασκευαστεί στο Russelsheim. Είναι απόλυτα λογικό αυτό, καθώς εκεί φτιάχνεται το Insignia, επομένως εκεί θέλουμε και το νέο αυτό SUV».

Αυτή τη στιγμή, όμως, ο Neumann δεν είναι πλέον στον τιμόνι της Opel, καθώς τη θέση του στο διοικητικό σχήμα της μάρκας έχει πάρει ο Michael Lohscheller, ο οποίος δείχνει να είναι απόλυτα… ευθυγραμμισμένος με τις προθέσεις και την αναπτυξιακή πολιτική του Carlos Tavares._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ