top icon
Επικαιρότητα

GM: Μηδέν ρύποι, μηδέν ατυχήματα

Τη δέσμευσή της στο όραμα για μια αυτοκίνηση χωρίς εκπομπές ρύπων και ατυχήματα επαναεπιβεβαίωσε η General Motors.

Παράλληλα με τα παραπάνω, η GM έκανε γνωστό πως μέχρι το 2023 θα διαθέσει στις κατά τόπου αγορές πάνω από 20 ηλεκτρικά μοντέλα καθιστώντας γνωστό πως τα δύο από αυτά θα παρουσιαστούν σε χρονικό διάστημα μικρότερο των 18 μηνών από σήμερα. Προς το παρόν, πάντως, η ακριβής ταυτότητα των ως άνω Zero Emission Vehicles δεν αποκαλύπτεται.

Όπως χαρακτηριστικά επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσαν πριν λίγο οι ιθύνοντες της GM, ένα μέλλον με μηδενικές εκπομπές ρύπων απαιτεί κάτι περισσότερο από την ανάπτυξη τεχνολογιών στον τομέα των μπαταριών, καθώς εξίσου αναγκαία καθίσταται μια «διττή προσέγγιση», όπου ο ηλεκτροκινητήρας μαζί με τους συσσωρευτές ενέργειας θα συνυπάρχουν με τις κυψέλες υδρογόνου.

«Η GM πιστεύει στην ένα αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον. Αν και αυτό το μέλλον δεν πρόκειται να πάρει σάρκα και οστά σε μια νύχτα, η GM δεσμεύεται να αυξήσει τη χρήση των ηλεκτρικών αυτοκινήτων υιοθετώντας λύσεις χωρίς συμβιβασμούς που ανταποκρίνονται απόλυτα στις ανάγκες των πελατών», δήλωσε ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος του τμήματος ανάπτυξης Προϊόντων της εταιρείας, Mark Reuss._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ