top icon
Επικαιρότητα

H Audi «σκοτώνει» το Sport Quattro

Η γερμανική εταιρεία δηλώνει απρόθυμη να φέρει στην παραγωγή ένα από τα πιο ενδιαφέροντα πρωτότυπά της.

Το Sport Quattro, που είδαμε για πρώτη φορά το 2010 και τρία χρόνια αργότερα τη «φρεσκαρισμένη» του παραλλαγή, ήταν ένα πρωτότυπο μέσω του οποίου η Audi επιχείρησε την αναβίωση του θρυλικού ομώνυμου μοντέλου της δίνοντας στους απανταχού λάτρεις του βάσιμες ελπίδες ότι σύντομα θα το δούμε στην παραγωγή. Μιλώντας όμως πρόσφατα στο αμερικάνικο Car and Driver, το αφεντικό της Audi, Stephan Winkelmann, γκρέμισε κάθε ελπίδα για κάτι τέτοιο διευκρινίζοντας πως αυτή τη στιγμή η εταιρεία έχει άλλες προτεραιότητες.

«Πρόκειται για ένα ωραίο όνειρο. Όμως, έχουμε τόσα πολλά πράγματα να κάνουμε ώστε να διαμορφώσουμε τη γκάμα των μοντέλων μας έτσι όπως θέλουμε. Πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ένα περιορισμένης παραγωγής μοντέλο, όμως αυτή τη στιγμή δεν είναι στις προτεραιότητές μας».

Θυμίζουμε πως το Audi Sport Quattro ήταν εφοδιασμένο με ένα υβριδικό σύστημα κίνησης που απέδιδε χάρη στην παρουσία ενός 4λιτρου V8 βενζινοκινητήρα και ενός ηλεκτροκινητήρα, 690 ίππους και ροπή 800 Nm.

Ως γνωστόν, η γερμανική εταιρεία αναμένεται να «ενισχύσει» τη γκάμα των RS μοντέλων της παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων μέσα στα προσεχή χρόνια τις κορυφαίες από πλευράς επιδόσεων εκδόσεις των Q5, Q7 και Q8. Μάλιστα, δεν αποκλείεται μέσα στο 2019 να δούμε το νέο RS6 Avant._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ