top icon
Επικαιρότητα

H BMW κατοχύρωσε και τα ονόματα iX1 έως και iX9

Η βαυαρική εταιρεία έχει πάρει πολύ σοβαρά την υπόθεση «ηλεκτροκίνηση». Και όπως όλα δείχνουν, ορθά πράττει, μιας και κοινός τόπος πλέον είναι πως το μέλλον της αυτοκίνησης είναι άμεσα συνυφασμένο με οχήματα μηδενικών ή πολύ μικρών εκπομπών ρύπων.

Σύμφωνα με τον στρατηγικό της σχεδιασμό, η γερμανική εταιρεία δηλώνει έτοιμη αλλά και διατεθειμένη, συγχρόνως, να εντάξει στη γραμμή παραγωγής της 12 ηλεκτρικά μοντέλα και άλλα 13 που θα κινούνται και με την αρωγή μπαταριών με χρονικό ορίζοντα το 2025. Στο πλαίσιο της προετοιμασίας της για τη νέα αυτή πραγματικότητα, η BMW ίδρυσε πριν μερικά μόλις χρόνια την οικογένεια μοντέλων «i», η οποία αυτή τη στιγμή απαρτίζεται από το ηλεκτρικό i3 και το υβριδικό i8, ενώ μέσα στα προσεχή δύο με τρία χρόνια το ντεμπούτο του θα κάνει και το i5.

Με τα μοντέλα αυτά ως βάση αλλά και σημεία αναφοράς, συγχρόνως, η γερμανική εταιρεία σκοπεύει να παρουσιάσει περισσότερα ηλεκτροκίνητα μοντέλα που θα αποτελούν τις «καθαρότερες» εκδοχές των ήδη υπαρχόντων. Χαρακτηριστική των προθέσεων των Βαυαρών ήταν και η πρόσφατη δήλωση του Προέδρου της BMW, Harald Kruger:

«Η ιστορία γύρω από την οικογένεια i περνάει σε μια νέα της φάση. Κοιτώντας μπροστά, αυτή τη στιγμή μπορώ να σας πως όλα τα ηλεκτρικά μοντέλα μας θα μπουν κάτω από την ομπρέλα της οικογένειας i. Αυτό που μπορώ να σας αποκαλύψω επίσης είναι πως έχουμε κατοχυρώσει τα ονόματα από το i1 έως και το i9. Αλλά κατ’ αντιστοιχία και για τα μοντέλα της οικογένειας Χ, από το iX1 έως και το iX9».

Προς το παρόν, πάντως, τα μόνα μοντέλα του BMW Group που έχουν επισήμως επιβεβαιωθεί πως θα ‘ρθουν στο φως μέσα στα προσεχή χρόνια, πέραν του i5, είναι το «φουλ» ηλεκτρικό Mini, η ηλεκτροκίνητη έκδοση της X3 το 2020 και η έκδοση παραγωγής του iNext το 2021._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ