top icon
Επικαιρότητα

H BMW θα επαναφέρει την ονομασία CSL

Τα αρχικά CSL –Coupe Sport Light- θα επιστρέψουν στο αυτοκινητικό λεξιλόγιο του Βαυαρού κατασκευαστή, σύμφωνα με τον επικεφαλής του M Division, Frank Van Meel.

Τα μοναδικά «προϊόντα» στην ιστορία του Βαυαρού κατασκευαστή που κοσμούνταν από τα αρχικά CSL ήταν η  3.0 CSL που είδαμε το μακρινό 1972 και φυσικά η αλησμόνητη M3 E46, που έκανε το επίσημο ντεμπούτο της το 2004. Έκτοτε, το M Division αποφάσισε να βάλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας της τη μαγική για πολλούς αυτή ονομασία χρησιμοποιώντας για τις ειδικές κατασκευές του πιο… ταπεινά ονόματα, όπως τα CS (Coupe Sport), Competition Package και GTS. Πλέον όμως η ΒΜW δείχνει έτοιμη να την επαναφέρει στο προσκήνιο, και αυτό είναι κάτι που σίγουρα θα χαροποιήσει τους απανταχού οπαδούς της.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του τμήματος Μ, Frank Van Meel, η ονομασία CSL θα αντικαταστήσει σταδιακά την GTS αντικατοπτρίζοντας στα μοντέλα στα οποία θα «φορεθεί» τις πιο σκληροπυρηνικές σε χαρακτήρα εκδόσεις της γκάμας M.

«Οι CSL θα είναι τα top εργαλεία πίστας, θα είναι φτιαγμένα στην πίστα για την πίστα, διαθέτοντας απλά πινακίδες κυκλοφορίας και τέσσερις θέσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Van Meel.

Σε άλλη αποστροφή του λόγου του, ο επικεφαλής του Μ Division δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δούμε την ονομασία CSL να «παντρεύεται» και με τετράπορτα μοντέλα της οικογένειας Μ -επουδενί όμως με SUV εκδόσεις της γκάμας- ανοίγοντας έτσι το δρόμο για μια αντίστοιχη έκδοση της νέα M5 και φυσικά της Μ3. Μολαταύτα, πολύ πιθανό είναι η πρώτη χρονικά σύγχρονη αναβίωση του ονόματος CSL να βρει εφαρμογή στο σώμα της «μικρής» Μ2._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ