top icon
Επικαιρότητα

H Citroen μελετά μια εμπνευσμένη από το WRCar έκδοση του C3

Η γαλλική εταιρεία δε φαίνεται διατεθειμένη να αφήσει τον ομοεθνή και όχι μόνο ανταγωνισμό να αλωνίζει ανενόχλητος στην κατηγορία των καυτών σούπερ μίνι.

Πολλά έχουν γραφτεί στο διεθνή αυτοκινητικό Τύπο αναφορικά με την πρόθεση της Citroen να μπει δυναμικά με άρμα την πολιτική έκδοση του νέου C3 στην αρένα των καυτών σούπερ μίνι μοντέλων. Σήμερα όμως έρχεται και η επίσημη επιβεβαίωση, καθώς, όπως αναφέρει με σχετική ανάρτησή της η ηλεκτρονική έκδοση του βρετανικού autocar, η γαλλική εταιρεία εργάζεται ήδη προκειμένου να φέρει στην παραγωγή ένα μοντέλο που θα αντιπαρατεθεί επί ίσοις όροις με τα Fiesta ST, Clio RS, 208 GTi και Polo GTi, το οποίο θα «συνδέσει» το «μικρό» C3 με την πολεμική μηχανή με την οποία η Citroen μετέχει στο Π. Π. Ράλλυ. Κάτι για το οποίο σας είχαμε προϊδεάσει πρώτοι ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ). 

Επί του θέματος, η επικεφαλής της γαλλικής εταιρείας, Linda Jackson, φέρεται να δήλωσε στο βρετανικό περιοδικό τα εξής:

«Θα θέλαμε πολύ να δούμε κοινά στοιχεία για το C3 σε δρόμο και αγώνες. Θα ήθελα πολύ να έχουμε κάτι που να το συνδέει με τις επενδύσεις και τα οφέλη από τη συμμετοχή μας με τη Citroen Racing στο WRC. Ήδη αυτή τη στιγμή μελετάμε κάτι σχετικό».

Και προσέθεσε:

«Το αυτοκίνητο αυτό πρέπει να συνδέεται με τους αγώνες, αλλά συγχρόνως να έχει και καλή αίσθηση. Έχω αναθέσει στον Xavier Peugeot την πρόκληση αυτή».

Σε άλλη αποστροφή του λόγου της, η Linda Jackson επανεπιβεβαίωσε την αφοσίωση των Γάλλων στην εμπλοκή τους στο Π. Π. Ράλλυ μέσω της Citroen Racing επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως «προσφέρει στην εταιρεία τεράστια δημοσιότητα».

Σε ότι αφορά στο χαρακτήρα του «καυτής» έκδοσης του Citroen C3, η CEO της εταιρείας ξεκαθάρισε ότι:

«Το αυτοκίνητο δεν θα περιστρέφεται μόνο γύρω από την ισχύ του, αλλά θα διαθέτει και τα παραδοσιακά χαρακτηριστικά στοιχεία της Citroen. Θα είναι κάτι που κανένας άλλος δεν έχει κατασκευάσει μέχρι σήμερα».

Και συμπλήρωσε:

«Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα αυτοκίνητο που να γεφυρώνει τα στοιχεία από το motorsport με εκείνα των καθημερινών αυτοκινήτων»._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ