top icon
Επικαιρότητα

H Geely επενδύει και στην Volvo Trucks

Οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Volvo Cars επεκτείνουν τη μετοχική τους επιρροή και στο παράρτημα κατασκευής φορτηγών της σουηδικής εταιρείας.

Όπως ανακοινώθηκε χθες, η Geely αποτελεί πλέον τον μεγαλύτερο μέτοχο και της Volvo Trucks εξαγοράζοντας το 8,2% του μετοχικού της κεφαλαίου. Η είσοδός των νυν ιδιοκτητών της Volvo Cars και στον κλάδο των φορτηγών της Volvo ΑΒ έρχεται να ενδυναμώσει έτι περαιτέρω τους επιχειρηματικούς και οικονομικούς δεσμούς των δύο πλευρών με την τόνωση των ταμειακών αποθεμάτων της Volvo Trucks να ανέρχεται στα 3,3 δις δολάρια.

«Είμαστε με την Volvo Trucks για 11 χρόνια. Πήραμε την εταιρεία από τη μετριότητα και την κάναμε την καλύτερη στην κατηγορία της», δήλωσε ο Πρόεδρος της επενδυτικής εταιρείας Cevian, η οποία και πούλησε στην Geely το μερίδιο που μέχρι πρότινος κατείχε στην Volvo Trucks.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Volvo ΑΒ ελέγχει σήμερα το 45% της κινεζικής εταιρείας κατασκευής φορτηγών Dongfeng Commercial Vehicles, ενώ με την εξαγορά του 8,2% της Volvo Trucks, οι ιδιοκτήτες της Volvo AB αποκτούν δικαιώματα ψήφου στο ΔΣ της που ανέρχονται στο 15,6%._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ