top icon
Επικαιρότητα

H Jaguar Land Rover μειώνει την παραγωγή της το 2018

Τα αίτια της απόφασης αυτής είναι η αβεβαιότητα που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Μ. Βρετανία αναφορικά με τους όρους εξόδου της χώρας από την  ΕΕ αλλά και η σύγχυση του κοινού γύρω από το θέμα της πετρελαιοκίνησης.

Η μείωση της παραγωγής της Jaguar Land Rover, όπως διαβεβαιώνουν υψηλόβαθμα στελέχη της βρετανικής εταιρείας μιλώντας σε «εγχώρια» μέσα ενημέρωσης, θα είναι προσωρινή και δεν σχετίζεται με την μακροπρόθεσμη στρατηγική της μάρκας. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι Βρετανοί –ελέω Brexit αλλά και της νέας φορολογικής πολιτικής της ηγεσίας της χώρας που σχετίζεται με την πετρελαιοκίνηση- αναμένεται να προβούν σε «ρυθμίσεις» στην παραγωγική διαδικασία του εργοστασίου τους στο Halewood προκειμένου η εταιρεία να μην βρεθεί μέσα στο 2018 με μεγάλες ποσότητες αδιάθετων οχημάτων.

«Η JLR κατάφερε να καταγράψει για μια ακόμα φορά ένα ρεκόρ πωλήσεων τη χρονιά που πέρασε. Αυτή μάλιστα ήταν η έβδομη διαδοχική χρονιά ανάπτυξης για τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής οχημάτων της Μ. Βρετανίας. Όμως, η βιομηχανία μας συνεχίζει να αντιμετωπίζει μια σειρά προκλήσεων που επηρεάζει την καταναλωτική πίστη», δήλωσαν χαρακτηριστικά στελέχη της εταιρείας.

Πέρσι, η αγορά αυτοκινήτου της Μ. Βρετανίας κατέγραψε πτώση στις πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που άγγιξε το 5,7%, κάτι που αναμένεται να επαναληφθεί και το 2018. Σε αντίθεση και παρά την στατική πορεία των ταξινομήσεων των Jaguar και Land Rover στο σύνολο της ευρωπαϊκής αγοράς, οι δύο εταιρείες κατέγραψαν άνοδο στις παγκόσμιες πωλήσεις τους (+7%), οι οποίες ανήλθαν συνδυαστικά το 2017 στις 621.109 μονάδες.

Σχετικά με το θέμα της μείωσης της παραγωγικής δυναμικής του εργοστασίου της στο Halewood, οι ιθύνοντες της εταιρείας ξεκαθαρίζουν πως οι εργαζόμενοι σε αυτό έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά με τις επικείμενες αλλαγές, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται από το δεύτερο τρίμηνο του έτους._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ