top icon
Επικαιρότητα

H Mitsubishi θα αλλάξει μόνη της, λέει ο Carlos Ghosn

Η ηγετική φυσιογνωμία της συμμαχίας Renault-Nissan αποκλείει κάθε σενάριο συγχώνευσης της Mitsubishi με την Nissan.

Ποια θα είναι η επόμενη μέρα μετά τη «διάσωση» της Mitsubishi Motor Corp από τη Nissan; O Carlos Chosn, ο άνθρωπος που κυριολεκτικά κατάφερε να δώσει απτό περιεχόμενο στην έννοια «οικονομίες κλίμακας» μετά και την οριστική… σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στη γαλλική Renault και την ιαπωνική Nissan, είναι σαφής:

«Θέλουμε η Mitsubishi να αναμορφωθεί από μόνη της. Έτσι, δεν υπάρχει στο τραπέζι ενδεχόμενο συγχώνευσής της με τη Nissan».

Αυτή τη στιγμή οι δύο ιαπωνικές φίρμες εστιάζουν την προσοχή τους στον τρόπο που θα καταφέρουν να φτιάξουν κοινές μονάδες παραγωγής στις οποίες θα κατασκευάζουν pick-up μοντέλα που θα προορίζονται για τη σημαντική και για τις δύο πλευρές αγορά της Ν.Α. Ασίας. Από την κίνηση αυτή, καθώς και από άλλες συνέργειες που ακόμα δεν έχουν προσδιοριστεί (ή τουλάχιστον δεν έχουν δει ακόμα το φως της δημοσιότητας), η Mitsubishi προσδοκά στο διπλασιασμό του μεριδίου που κατέχει στην Ινδονησία.

Προς το παρόν, πάντως, η Mitsubishi εγκαινίασε στην Τζακάρτα μια νέα μονάδα παραγωγής με δυναμική 160.000 οχημάτων σε ετήσια βάση. Σε αυτή έχει ανακοινωθεί πως θα κατασκευάζονται αρχικά το Pajero Sport, το Colt L300 καθώς και ένα 7θέσιο MPV που θα παρουσιαστεί προς τα τέλη της χρονιάς. Το εν λόγω «τοπικό» μοντέλο θα αρχίσει να διατίθεται στην αγορά της Ινδονησίας από το 2019 και με τα σήματα της Nissan._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ