top icon
Επικαιρότητα

H Tesla «πατά» Ευρώπη

Η αμερικανική εταιρεία ανακοίνωσε την κατασκευή του πρώτου της εργοστασίου παραγωγής οχημάτων στη γηραιά ήπειρο.

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για ένα σημαντικό βήμα για την Tesla, η οποία σχεδιάζει να «κατακτήσει» με τα προϊόντα της την πάντοτε νευραλγική αγορά της Ευρώπης. Και όχι μόνο, μιας και μέχρι το 2020 στόχος της είναι να μπορεί να κατασκευάζει αλλά και να πουλά παγκοσμίως πάνω από 500.000 αυτοκίνητα. Σύμφωνα με όλα όσα έχουν μέχρι και αυτή τη στιγμή δει το φως της δημοσιότητας, η νέα μονάδα παραγωγή της εταιρείας θα εγκατασταθεί στην Tilburg της Ολλανδίας (σ.σ.: η πρώτη εκτός ΗΠΑ), όπου και θα πραγματοποιείται η συναρμογή των μοντέλων «S» και «X» ύστερα από την μεταφορά όλων των απαραίτητων «συστατικών» από τα πάτρια εδάφη της Fremont.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των ιθυνόντων της Tesla, η δυναμικότητα του εργοστασίου θα ανέρχεται στις 450 μονάδες την εβδομάδα. Η μέγιστη ωστόσο παραγωγική δυνατότητα του θα μπορεί να φτάσει έως και τα 1.000 αυτοκίνητα ανά εβδομάδα.

Σήμερα, οι μισές πωλήσεις της Tesla πραγματοποιούνται «εντός έδρας», το 30% στις αγορές τις Ευρώπης, όπου οι σκανδιναβικές χώρες διατηρούν τα πρωτεία έναντι των υπολοίπων, ενώ λίγο πάνω από το 10% της παραγωγής της εταιρείας απορροφάται από την κινεζική αγορά._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ