top icon
Επικαιρότητα

To Honda Civic Type R σπάει το ρεκόρ στο ‘Ring (video)

Η κορυφαία έκδοση του ιαπωνικού «χατς» παίρνει πίσω το αίμα της από το VW Golf GTi Clubsport S καταρρίπτοντας το ρεκόρ ταχύτερου γύρου στην κατηγορία των προσθιοκίνητων μοντέλων στη διάσημη πίστα-ειδική διαδρομή του Nurburgring.

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Honda, το νέο Civic Type R κατάφερε τη Δευτέρα 3 Απριλίου κατά τη διάρκεια των τελευταίων δοκιμών εξέλιξής του να «γράψει» στην Πράσινη Κόλαση χρόνο 7:43.80 βελτιώνοντας έτσι το ρεκόρ στην κατηγορία των προσθιοκίνητων μοντέλων, το οποίο μέχρι σήμερα κατείχε το VW Golf GTi Clubsport S, κατά 5,41 δλ. Η επίδοση αυτή μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Ιάπωνες, είναι καλύτερη κατά 6,8 δλ. σε σχέση με το προηγούμενης γενιάς Type R, γεγονός που αποδίδεται στη συνολικά καλύτερη συμπεριφορά και απόδοση του ιαπωνικού μοντέλου σε σχέση με τον προκάτοχό του.

Αξίζει να σημειωθεί πως το αυτοκίνητο με το οποίο πραγματοποιήθηκε το νέο αυτό ρεκόρ ήταν εφοδιασμένο για λόγους ασφαλείας με κλωβό ασφαλείας (roll-cage), κάτι όμως που δεν του προσέφερε επιπλέον οφέλη σε ακαμψία σε σχέση με το μοντέλο παραγωγής, όπως χαρακτηριστικά ισχυρίζονται οι δημιουργοί του. Ως αντιστάθμισμα στο επιπλέον βάρος που προσέθεσε το αναγκαίο για την περίσταση αυτό «καλούδι», οι Ιάπωνες προχώρησαν στην αφαίρεση των πίσω καθισμάτων, καθώς και του συστήματος infotainment.

«Η ταχύτητα μέσα στη στροφή είναι υψηλότερη στο νέο Type-R, καθώς το αυτοκίνητο διαθέτει μεγαλύτερα λάστιχα και μετατρόχιο, μεγαλύτερο μεταξόνιο, βελτιωμένη αεροδυναμική και μια ανάρτηση πολλαπλών συνδέσμων πίσω», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ryuichi Kijima, ο άνθρωπος ο οποίος ηγείτο της εξέλιξης του αυτοκινήτου.

Θυμίζουμε πως το νέο Civic Type R κινείται από έναν υπερτροφοδοτούμενο κινητήρα 2,0 λίτρων με απόδοση 320 ίππων και 400  Nm, ο οποίος συνδυάζεται μ’ ένα χειροκίνητο κιβώτιο 6 σχέσεων με πιο πυκνή κλιμάκωση απ’ ότι στο παρελθόν. Η στρεπτική ακαμψία του πλαισίου είναι βελτιωμένη κατά 38% και το βάρος μειωμένο κατά 16 κιλά.

Δείτε στη συνέχεια τα οπτικά πειστήρια της προσπάθειας των Ιαπώνων στο Nurburgring και φυσικά τις σχετικές φωτογραφίες στο image gallery στο τέλος του άρθρου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ