top icon
Επικαιρότητα

Το Honda Insight επανέρχεται

Η ιαπωνική εταιρεία επαναφέρει στο προσκήνιο το Insight σε μια προσπάθεια να ενισχύσει το οικολογικό της προφίλ. Πρωτίστως στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η ιαπωνική εταιρεία θα παρουσιάσει στην επερχόμενη Διεθνή Έκθεση του Ντιτρόιτ στις αρχές του 2018 το νέο Insight, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά να πατά τους τροχούς του στην άσφαλτο το μακρινό πλέον 1999. Εποχή, κατά την οποία το αρχικά 3θυρο ιαπωνικό μοντέλο, με την προχωρημένη εξωτερική περιβολή και στη δεύτερη κατά σειρά γενιά του που παρουσιάστηκε το 2006, είχε καταφέρει να αναδειχτεί ως το πιο οικονομικό όχημα της αγοράς των ΗΠΑ, σύμφωνα με το σύστημα αξιολόγησης που εφάρμοζε τότε η Environmental Protection Agency (EPA) στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.

Αυτή τη φορά, το Honda Insight έρχεται στο προσκήνιο με διαφορετικό… σουλούπι, όπως μαρτυρούν και οι αποκαλυπτικές φωτογραφίες του πρωτοτύπου που σας παρουσιάζουμε και θα δούμε «ζωντανά» σε λίγες μέρες από σήμερα στις ΗΠΑ. Όπως είναι φανερό, το Insight Mk3 θα είναι τετράθυρο, με αρκετά αιχμηρό εμπρός μέρος και χώρους και πέντε ενήλικους επιβάτες αποτελώντας -τυπικά και ουσιαστικά- τον αντικαταστάτη του Civic Hybrid.

Στον τεχνολογικό τομέα, όλα μαρτυρούν πως στο νέο Insight θα δούμε το υβριδικό σύστημα κίνησης που θα υιοθετεί και το νέο CR-V. Το σύστημα δύο+ενός κινητήριων μονάδων i-MMD (Intelligent Multi-Mode Drive) περιλαμβάνει έναν ηλεκτροκινητήρα, έναν 2λιτρο i-VTEC 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα που λειτουργεί σύμφωνα με τον κύκλο Atkinson για παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας και ελκτικής ισχύος, αλλά και έναν ανεξάρτητο ηλεκτροκινητήρα-γεννήτρια. Το υβριδικό σύστημα δε χρειάζεται συμβατικό κιβώτιο και αντί αυτού εξοπλίζεται με μία μόνο σχέση που δημιουργεί άμεση σύνδεση μεταξύ των κινούμενων εξαρτημάτων, επιτρέποντας ομαλή μεταφορά ροπής στο σύστημα. Το σύστημα i-MMD καθορίζει τη χρήση καυσίμου και ηλεκτρικής ενέργειας με τον πιο αποδοτικό τρόπο, που σημαίνει ότι δεν χρειάζεται ο οδηγός να επιλέγει μεταξύ των τριών προγραμμάτων οδήγησης, EV Drive, Hybrid Drive και Engine Drive.

Το ιαπωνικό μοντέλο θα κατασκευάζεται, σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, στις ΗΠΑ, όπου και θα πωλείται αρχικά αμέσως μετά το καλοκαίρι του 2018._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ