top icon
Επικαιρότητα

«Hot» έκδοση για την Maserati Levante

Η ιταλική εταιρεία θέλει να κλέψει λίγη από την αίγλη της Porsche Cayenne Turbo. Και φυσικά ένα κομμάτι της εμπορικής πίτας που διεκδικεί με τη νεότερη γενιά της.

Σύμφωνα με τον βρετανικό ειδικό Τύπο και με δεδομένες τις πρώτες κατασκοπευτικές φτογαφίες που πρόσφατα είδαν το φως της δημοσιότητας μέσω του διαδικτύου, η Maserati έχει ήδη ξεκινήσει την εξέλιξη της έκδοσης GTS που θα βρει εφαρμογή στο «σώμα» της Levante. Οι υπάρχουσες μέχρι και αυτή τη στιγμή πληροφορίες κάνουν λόγο για μια hot εκδοχή του ιταλικού SUV που θα φιλοξενεί κάτω από το εμπρός καπό της έναν κινητήρα της Ferrari.

Και συγκεκριμένα, τον V8 των 3,8 λίτρων που αυτή τη στιγμή κινεί την έκδοση GTS της Quattroporte. Η απόδοσή του κάτω από το καπό της επερχόμενης μέσα στο 2018 Maserati Levante GTS αναμένεται να είναι παραπλήσια, αν όχι ταυτόσημη, με εκείνη της τετράθυρης μπερλίνας, κάτι που αυτομάτως μεταφράζεται σε ονομαστική ισχύ της τάξης των 540 ίππων.

Συνοδευτικά, η Levante GTS αναμένεται να «διακοσμηθεί» με πιο σπορτίφ πινελιές εντός και εκτός, ενώ η σημαντικότερη διαφοροποίηση –πέραν ασφαλώς του κινητήρα- αναμένεται στην ανάρτηση, η οποία θα θυσιάζει προς όφελος της σπορ αίσθηση και απόδοσης ένα μεγάλο τμήμα της παρεχόμενης άνεσης.

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή στην κορυφή της πυραμίδας εκδόσεων του ιταλικού SUV βρίσκονται δύο 6κύλινδροι σε διάταξη V κινητήρες ντίζελ και βενζίνης με χωρητικότητα 3,0 λίτρων.

Το επόμενο… χτύπημα της ιταλικής τρίαινας θα είναι, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, μια υβριδική έκδοση της Levante, η οποία θα χρησιμοποιεί το «πακέτο» που αυτή τη στιγμή υιοθετείται από την Fiat Chrysler Automobiles στο Chrysler Pacifica αποτελούμενο από έναν V6 κινητήρα βενζίνης και έναν ηλεκτροκινητήρα.

Η αυτονομία της νέας Levante Hybrid με τη χρήση του ηλεκτροκινητήρα ως μοναδική μονάδα κίνησης αναμένεται να μην υπερβαίνει τα 50 χλμ._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ