top icon
Επικαιρότητα

Hyundai RN30: Φωτογραφίζοντας το i30N

Ένα ακόμα πρωτότυπο από τη Hyundai, που αντικατοπτρίζει, ειδικά για την περίσταση, τη σχεδιαστική και όχι μόνο δυναμική της επερχόμενης οικογένειας σπορ μοντέλων της κορεάτικης εταιρείας.

Η Hyundai έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα μια teaser φωτογραφία του πρωτοτύπου RN30, το οποίο θα παρουσιαστεί επίσημα στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού. Εκτός από την όχι και τόσο αποκαλυπτική αυτή εικόνα, η κορεάτικη φίρμα δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες, αφήνοντας ωστόσο να εννοηθεί πως το συγκεκριμένο concept «φωτογραφίζει» το επερχόμενο i30N.

Με δεδομένες τις έως τώρα πληροφορίες, τα επερχόμενα μοντέλα της οικογένειας «N» των κορεατών θα αποτελέσουν σε… ύφος και απόδοση ό,τι ακριβώς και οι σπορ εκδόσεις με την υπογραφή «M» και «AMG»των BMW και Mercedes, αντίστοιχα, συγκρινόμενα με τα ταπεινότερα αδέλφια της γκάμας. Συγχρόνως, σύμφωνα με τον στρατηγικό σχεδιασμό των ανθρώπων τις Hyundai, η σειρά «Ν» αναμένεται να αποτελέσει και τη «γέφυρα» που θα ενώνει σε επίπεδο χαρακτήρα τις ήδη γνωστές και «πολιτικές», ασφαλώς, υπερτροφοδοτούμενες εκδόσεις της οικογένειας με τα καθαρόαιμα World Rally Cars του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος.

Εκτός από την πιο επιθετική εξωτερική σιλουέτα, τις σφικτότερες αναρτήσεις και τα μεγαλύτερα φρένα, οι κορεάτες αναμένεται να ορίσουν την απόδοση του υπερτροφοδοτούμενου 2λιτρου κινητήρα που θα φιλοξενείται κάτω από το εμπρός καπό του νέου i30N πολύ κοντά στους 260 ίππους.

Αξίζει με την ευκαρία να θυμίσουμε πως ειδικά για τις ανάγκες του project που ακούει στο όνομα «N Series», η Hyundai έχει ήδη εξασφαλίσει από τα τέλη της περασμένης χρονιάς τις υπηρεσίες ενός πολύπειρου μηχανικού: του Albert Biermann, του ανθρώπου που για 30 χρόνια(!) εργαζόταν για λογαριασμό των Βαυαρών της BMW με εξέχουσα θέση –που άλλου;- στην M Performance._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ