top icon
Επικαιρότητα

Η Alfa Romeo έγινε 107 ετών

Με πλήθος πρωτότυπων εκδηλώσεων, αγώνων & συναντήσεων μελών, γιόρτασε φέτος η Alfa Romeo, η εταιρεία-σύμβολο για την ιταλική βιομηχανία αυτοκινήτου, τα 107 χρόνια λειτουργίας της.

Το επίκεντρο των εκδηλώσεων ήταν το Ιστορικό Μουσείο της μάρκας "La macchina del tempo" στο Μιλάνο, το οποίο άνοιξε τις πύλες του για πρώτη φορά το 1976 και επαναλειτουργεί πλέον ανακαινισμένο από το 2015. Παράλληλα, με αφορμή την 170ή επέτειο η Alfa Romeo ετοίμασε ένα ξεχωριστό video – ένα ταξίδι στον χρόνο – με μερικά από τα θρυλικά αυτοκίνητα της ιστορίας της, από την ιστορική 24-HP μέχρι τη Stelvio.

Το Σάββατο και την Κυριακή 24 και 25 Ιουνίου, οι θαυμαστές της μάρκας επισκέφτηκαν το Ιστορικό Μουσείο για να γιορτάσουν όλοι μαζί τα 107ά γενέθλιά της. Δεν επρόκειτο απλά για εκδηλώσεις, αλλά για ιδιαίτερες συναντήσεις όπου επικράτησε η δημιουργικότητα, ο κοινός ενθουσιασμός και η βαθιά εκτίμηση για τη μοναδική ιστορική κληρονομιά της Alfa Romeo.

Το πρόγραμμα περιλάμβανε δρώμενα με τη συμμετοχή σχεδιαστών από το Style Centre της Alfa Romeo, που ενέπνευσαν τους νέους δημιουργούς με τις "live" δημιουργίες τους, καθώς και ένα συνέδριο για την Alfa Romeo 164, που φέτος κλείνει τα 30 χρόνια. Το μοντέλο αυτό είχε την τιμητική του σε ειδική "παρέλαση" των ιστορικών μοντέλων στην εσωτερική πίστα του μουσείου. Η συγκεκριμένη εκδήλωση διοργανώθηκε από την FCA Heritage, την ειδική οργάνωση που έχει δημιουργηθεί με σκοπό τη διατήρηση και την προώθηση της κληρονομιάς της μάρκας. Επιπλέον, μικροί και μεγάλοι διασκέδασαν στην ειδικά διαμορφωμένη πίστα "Alfa Romeo Slot Grand Prix", όπου δοκίμασαν τις ικανότητές τους σε αγώνες με τηλεχειριζόμενα μοντέλα, όλα φυσικά, Alfa Romeo.

Ακόμα, στο πλαίσιο των εορτασμών, την Παρασκευή 23 Ιουνίου, μια μέρα πριν από τα γενέθλια της Alfa Romeo, 60 ιδιοκτήτες της 4C ξεναγήθηκαν στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου της μάρκας στη Modena, και την επόμενη μέρα απόλαυσαν στο έπακρο τις δυνατότητες της πιο σπορ Alfa Romeo, στην πίστα του Varano de' Melegari. Τέλος, μέλη των ιταλικών ιστορικών club Alfa Romeo συγκεντρώθηκαν σε μια μεγαλειώδη συνάντηση με τα αυτοκίνητά τους στην πίστα της Vallelunga.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ