top icon
Επικαιρότητα

Η Alfa Romeo σταματά την παραγωγή της MiTo τον Ιούλιο;

Η φθίνουσα εμπορική απήχησή της στις κατά τόπου αγορές -αλλά και εκείνη των 3θυρων χάτσμπακ μοντέλων εν τω συνόλω- φαίνεται να οδηγούν στο «θάνατο» της MiTo.  

Το πιο μικρό και προσιτό από πλευράς κόστους μοντέλο της γκάμας Alfa Romeo φαίνεται πως πολύ σύντομα θα αποτελεί παρελθόν μπαίνοντας οριστικά και αμετάκλητα στο χρονοντούλαπο της σύγχρονης αυτοκινητικής ιστορίας των Ιταλών. Σύμφωνα με πληροφορίες ισπανικών μέσων ενημέρωσης, ο Sergio Marchionne φαίνεται να έχει λάβει οριστικές αποφάσεις παρατείνοντας έως τον προσεχή Ιούλιο την παραγωγή της MiTo, ενός μοντέλου που τον προσεχή μήνα συμπληρώνει 10 χρόνια αδιάλειπτου εμπορικού βίου στις κατά τόπου αγορές. Και, δυστυχώς, όχι με την προσδοκώμενη επιτυχία.

Πέρσι, για παράδειγμα, οι παγκόσμιες πωλήσεις του μοντέλου ανήλθαν μόλις στις 11.000, αριθμός που σίγουρα δε δικαιολογεί τις υφιστάμενες επενδύσεις των Ιταλών, ούτε ασφαλώς και τη συνέχιση της οικονομικής… αιμορραγίας που συνεπάγεται η συνέχιση της παρουσίας του μοντέλου στη γκάμα της μιλανέζικης φίρμας. Και για να έχει κανείς ένα απτό μέτρο σύγκρισης της φθίνουσας εμπορικής πορείας της MiTo τα τελευταία χρόνια, αρκεί να σημειώνουμε πως στην καλύτερη χρονιά της (2009), η «μικρή» προσθιοκίνητη Alfa είχε κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη 62.000 αγοραστών.

Τι μέλλει γενέσθαι στη βάση της πυραμίδας μοντέλων της Alfa Romeo; Επ’ αυτού, ο Sergio Marchionne είναι σαφής:

«Αν στο μέλλον υπάρχει το όνομα MiTo, δεν θα είναι στην υφιστάμενη μορφή της. Η αγορά έχει συρρικνωθεί. Τα 2πορτα αυτοκίνητα της κατηγορίας Β έχουν συρρικνωθεί πολύ».

Οι τελικές αποφάσεις του ιταλο-καναδού μάνατζερ για το μέλλον του ονόματος MiTo, αλλά και συνολικά για τον όμιλο FCA, αναμένεται να γίνουν γνωστές μέσα στον προσεχή μήνα, αμέσως μετά την επίσημη ανακοίνωση από τον ίδιο του νέου 5ετούς αναπτυξιακού πλάνου όλων των εταιρειών που εσωκλείονται σήμερα στις αγκάλες της Fiat Chrysler Automobiles._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ