top icon
Επικαιρότητα

Η Apple διερευνά το ενδεχόμενο εξαγοράς της McLaren;

Ο τεχνολογικός κολοσσός από την αντίπερα όχθη του Ατλαντικού έχει κάθε λόγο να… γλυκοκοιτά τη βρετανική εταιρεία.

Σημερινό δημοσίευμα των Financial Times αναφέρει πως η Apple βρίσκεται σε «προχωρημένες» συζητήσεις με την McLaren που έχουν ως κεντρικό αντικείμενό τους την εξαγορά της τελευταίας. Μολαταύτα, μέχρι και αυτή τη στιγμή, επίσημη αντίδραση στο εν λόγω δημοσίευμα δεν υπάρχει, τουλάχιστον σε ότι αφορά στους Βρετανούς της McLaren Technology Group, στην οποία υπάγονται τρία ανεξάρτητα παραρτήματα: η McLaren Automotive, η οποία είναι υπεύθυνη για τα αυτοκίνητα παραγωγής, η McLaren Racing, η οποία προετοιμάζει τα μονοθέσια της F1 και η McLaren Applied Technology, που εξελίσσει και κατασκευάζει για λογαριασμό του ομίλου ποικίλες τεχνολογικές εφαρμογές.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η προσέγγιση από τους αμερικανούς της Apple της βρετανικής McLaren και ειδικότερα του αυτοκινητικού παρακλαδιού της, δεν είναι η πρώτη στο χώρο των τεσσάρων τροχών, μιας και η πρώτοι φέρονται να έχουν ήδη πραγματοποιήσει αντίστοιχες κινήσεις, που προφανώς δεν κατέληξαν (ακόμα;) σε… γάμο ή συνεργασία, με τις BMW, Mercedes, General Motors, Fiat Chrysler Automobiles και Ford.

Σε κάθε περίπτωση, το σημερινό δημοσίευμα των Financial Times αποτελεί μία ακόμα απόδειξη για τις επερχόμενες κινήσεις-προθέσεις της Apple στον ολοένα και πιο εξελισσόμενο κόσμο της παγκόσμιας αυτοκίνησης. Θυμίζουμε πως με βάσει το πολυσυζητημένο, πλέον, Project Titan, το οποίο ήρθε στο φως της δημοσιότητας το 2014, η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει το δικό της αυτοκίνητο, το οποίο θα είναι ηλεκτρικό, φυσικά, διαθέτοντας μια σειρά από πρωτοποριακές τεχνολογίες στον τομέα της συνδεσιμότητας.

Παρ’ όλα αυτά, δύο και πλέον χρόνια μετά τη δημοσιοποίηση των προθέσεών της, άγνωστο παραμένει αν τελικά η Apple σκοπεύει να κατασκευάσει ένα όχημα μηδενικών εκπομπών με το δικό της σήμα ή, απλά, να «ενσωματώσει» τις τεχνολογίες της σε κάποιο άλλο, το οποίο θα γεννηθεί σε συνεργασία με έναν από τους ήδη καταξιωμένους κατασκευαστές του παγκόσμιου αυτοκινητικού τοπίου.

Αν τελικά η Apple καταφέρει να συνεργαστεί, πολλώ δε μάλλον, να ταυτιστεί αυτοκινητικά, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, μ’ ένα ισχυρό και ποθητό σε παγκόσμια κλίμακα brand, σαν αυτό της McLaren, σίγουρα τα οφέλη για τον αμερικάνικο τεχνολογικό γίγαντα και το επερχόμενο iCar, αλλά και για την ίδια τη βρετανική εταιρεία, η αξία της οποίας αποτιμάται σήμερα στα 1,5 δις Στερλίνες, θα είναι πολλαπλά.

Δε μένει παρά να περιμένουμε τις επίσημες αντιδράσεις, κυρίως από το βρετανικό στρατόπεδο, σε σχέση με τη φερόμενη εξαγορά της McLaren και το ρεπορτάζ των Financial Times, που ασφαλώς ήδη κάνει τον καθιερωμένο «γύρο» του στο διαδίκτυο._X.A.

Update 21.09.2016: Εκπρόσωπος της McLaren φέρεται να δήλωσε μέσω email στο Automotive News: «Η McLaren δενβρίσκεται σε συζητήσεις με την Apple σε σχέση με κάθε πιθανή μορφή επένδυσης».

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ