top icon
Επικαιρότητα

Η Audi προ-ετοιμάζει την πρεμιέρα του νέου Q2

Και όλα αυτά, λίγες μόλις μέρες (ή μήπως ώρες;) πριν την πλήρη και επίσημη αποκάλυψη του μικρού crossover των Γερμανών.

Με μια teaser φωτογραφία, στην οποία απεικονίζεται μια κενή, αλλά «πιασμένη» θέση στάθμευσης, δίπλα ακριβώς από τα… παρατεταγμένα Q3, Q5 και Q7, η Audi δίνει σήμερα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο το στίγμα των προθέσεών της, που φυσικά δεν είναι άλλες από την αποκάλυψη, σε συντομότατο χρονικό διάστημα, του νέου Q2, το οποίο θα δούμε δια ζώσης σε λίγες μέρες από σήμερα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Το κατά τι μικρότερο, σε σχέση με το Q3, νέο crossover των Γερμανών, θα βασίζεται, σύμφωνα με τις υπάρχουσες πληροφορίες, στην πλατφόρμα MQB αποτελώντας μια premium εναλλακτική πρόταση σε μια κατηγορία στην οποία πρωταγωνιστούν σήμερα πιο… ταπεινά, αλλά ικανότατα μοντέλα, όπως τα Nissan Juke, Renault Capture κοκ.

Από πλευράς διαστάσεων, το νέο Q2 δεν αναμένεται μεγαλύτερο σε σχέση με το 3θυρο Α3, κάτι που σημαίνει πως δεν θα υπερβαίνει σε μήκος τα 4,2 με 4,3 το πολύ μέτρα, ενώ το μεταξόνιό του θα περιορίζεται κάτω από το άτυπο φράγμα των 2,6 μ.

Στο εσωτερικό, η διάταξη θα είναι 5θέσια, ασφαλώς, με το ταμπλό να διαθέτει, όπως όλα δείχνουν, σχεδιαστικές επιρροές από τα μεγαλύτερα και ακριβότερα ΤΤ, Α4 και Q7.

Κάτω από το καπό, δεν αναμένονται εκπλήξεις, καθώς την κίνηση θα εξασφαλίζουν οι γνωστοί 3κύλινδοι και 4κύλινδροι κινητήρες ντίζελ και βενζίνης του Ομίλου VW. Έτσι, η αφετηρία θα είναι ο γνωστός 1.000άρης κινητήρας βενζίνης της VW, ενώ το… ταβάνι, ο 2λιτρος TDI. Στα σχέδια των ιθυνόντων της Audi είναι η ένταξη στη γκάμα μιας ακόμα έκδοσης με υβριδική «καρδιά» (e-tron), η οποία, όπως και στο αντίστοιχο Α3, θα… απαρτίζεται από έναν 1.400άρη κινητήρα εσωτερικής καύσης και έναν ηλεκτροκινητήρα που συνδυαστικά αναμένεται να αποδίδουν περί τους 200 περίπου ίππους. Φυσικά, στα… προβλεπόμενα είναι και μια σπορ έκδοση (η SQ2, μήπως;), η οποία φιλοδοξεί να φιλοξενεί τον 2λιτρο κινητήρα βενζίνης του «μικρού» S1._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ