top icon
Επικαιρότητα

Η αξία της Tesla ξεπέρασε την αντίστοιχη της Ford

Και να φανταστεί κανείς ότι η Ford πολλά 30 φορές πιο πολλά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ απ’ ότι η Tesla σε ολόκληρο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τις τρέχουσες αξίες, η χρηματιστηριακή αξία της ανερχόμενης Tesla ξεπέρασε για πρώτη φορά στην ιστορία εκείνη του αυτοκινητικού γίγαντα που ακούει στο όνομα Ford. Και για να έχει κανείς ένα μέτρο σύγκρισης, αυτή τη στιγμή κάθε μία μετοχή της εταιρείας του Elon Musk αποτιμάται στα 270,22 δολάρια, ενώ, σύμφωνα με το χθεσινό κλείσιμο των αγορών, εκείνη της Ford στα μόλις 11,46 δολάρια. Με βάση όλα τα παραπάνω, με 45,47 δις δολάρια μπορεί κανείς να έχει στην κατοχή του το σύνολο του μετοχικού κεφαλαίου της Tesla και με 45,35 δις του αντίστοιχου της Ford.

Ανατρέχοντας στη χρηματιστηριακή εικόνα των δύο αμερικάνικων εταιρειών τα τελευταία δύο χρόνια, πολύ εύκολο είναι να παρατηρήσει κανείς πως η αξία της μετοχής της Tesla κατάφερε να αυξηθεί κατά 41% με εκείνη της Ford να χάνει στην ίδια περίδο σχεδόν 29%. Και όλα αυτά όταν η πρώτη ανακοίνωσε ζημίες για το περασμένο οικονομικό έτος ύψους 680 εκ. δολαρίων και η δεύτερη κέρδη κοντά στα 10 δις ευρώ.

Επόμενος στόχος για την Tesla και τον Elon Musk; Η GM και για πολλούς, εταιρείες με «βαρύ» όνομα στον τομέα της τεχνολογίας, όπως οι Google και Apple._X.A.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ