top icon
Επικαιρότητα

Η Brabham Automotive είναι γεγονός

Ο David Brabham, γιος του τρεις φορές Παγκόσμιου Πρωταθλητή, Sir Jack Brabham, ανακοίνωσε σήμερα την ίδρυση της ομώνυμης εταιρείας, κίνηση που ενδεχομένως και να σηματοτοδοτεί την επάνοδο του εμβληματικού αυτού ονόματος στην F1.

Το όνομα Brabham είναι συνώνυμο με τους αγώνες ταχύτητας από το 1955, χρονιά που ο Sir Jack Brabham έκανε το ντεμπούτο του στο πολύχρωμο τσίρκο της F1. Έξι σχεδόν δεκαετίες μετά, ήρθε η ώρα ώστε το εμβληματικό αυτό όνομα να πάρει σάρκα και οστά υπό τη μορφή μιας εταιρείας, η οποία πιθανολογείται πως θα εσέλθει τόσο στο χώρο των «καθημερινών» αυτοκινήτων, όσο και στους αγώνες με την αρωγή της McLaren Automotive.

Προς το παρόν, ωστόσο, οι άνθρωποι που κρύβονται πίσω από το όλο εγχείρημα δεν αποκαλύπτουν τα σχέδιά τους. Ήδη από πέρσι, πάντως, έντονη είναι η φημολογία που θέλει την Brabham να εξαγοράσει την Force India, ομάδα που μετέχει στο Π.Π. της F1.

Χαρακτηριστική των προθέσεων της Brabham Automotive είναι οι πρόσφατες δηλώσεις του David Brabham στον αμερικανικό Τύπο:

«Το όνομα Brabham έχει μια μεγάλη κληρονομιά στους αγώνες και πρόθεσή μας είναι να δούμε το όνομά της πίσω στις πίστες».

Το γεγονός ότι η Force India αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πολλά προβλήματα με το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, συν το γεγονός ότι οι ιθύνοντές της δεν έχουν ακόμα ανακοινώσει την ημερομηνία για την πρεμιέρα του νέου τους μονοθεσίου, ενδεχομένως να σχετίζονται άμεσο με τις επερχόμενες κινήσεις της νεοσυσταθείσας Brabham Automotive._Χ.Α. 

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ