top icon
Επικαιρότητα

Η Daimler κινδυνεύει από… νεοναζιστικά στοιχεία

Σύμφωνα με επίσημες ανακοινώσεις του συμβουλίου των εργαζομένων της Daimler, στελέχη νεοναζιστικών οργανώσεων επιχειρούν την τελευταία περίοδο να παρεισφρήσουν στη γερμανική εταιρεία μέσω «εναλλακτικών» συνδικαλιστικών φορέων.

Στόχος της όλης προσπάθειας, σύμφωνα με τα μεγάλα συνδικάτα των εργαζομένων της γερμανικής εταιρείας, είναι ο επηρεασμός και η διάδοση των νεοναζιστικών πεποιθήσεών των εν λόγω ατόμων και ομάδων σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερη κλίμακα.

«Τα άτομα αυτά ανήκουν σε διάφορες ομάδες χρησιμοποιώντας ως άρμα μια εναλλακτική ένωση, την Zentrum Automobil», δήλωσε εκπρόσωπος του συμβουλίου των εργαζομένων της Daimler στο εργοστάσιο του Untertuerkheim στη νότια Γερμανία.

Και προσέθεσε:

«Οι ακροδεξιές δραστηριότητες και η ανάμειξη σε νεοναζιστικές δράσεις και οργανώσεις και η σχετική δημόσια προβολή των ενεργειών αυτών, προκαλούν σημαντικές ζημιές στην εκπροσώπηση των εργαζομένων, κάτι που απειλεί τη δουλειά μας».

Στις δηλώσεις τους τα συνδικάτα δεν διευκρινίζουν ποιες νεοναζιστικές ομάδες εμπλέκονται στις παραπάνω ενέργειες. Εντούτοις, κατονόμασαν συγκεκριμένα άτομα στο εργοστάσιο του Untertuerkheim.

Μέσα ενημέρωσης στη νότια Γερμανία ανέφεραν ότι αρκετοί εκπρόσωποι εργαζομένων στην έδρα της Daimler στο Untertuerkheim, στο οποίο απασχολούνται 19.000 υπάλληλοι, συνδέονται άμεσα με ομάδες νεοναζιστών εκφράζοντας ανοιχτά ξενοφοβικές απόψεις.

Οι καταγγελίες αυτές έρχονται σε μια εποχή «αυξημένης ανησυχίας» αναφορικά με την άνοδο της ακροδεξιάς στη Γερμανία, με το κόμμα Alternative for Germany (AfD) να είναι πιθανό να καταστεί το μεγαλύτερο αντιπολιτευτικό «μπλοκ» στο κοινοβούλιο της χώρας. Μάλιστα, το μήνα που πέρασε, το AfD ξεπέρασε τους κεντροαριστερούς σοσιαλδημοκράτες σε δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στο σύνολο της γερμανικής επικράτειας.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέσα στους προσεχείς τρεις μήνες, οι εργαζόμενοι των Daimler, VW αλλά και άλλων επιχειρήσεων στη μεταλλουργική βιομηχανία της Γερμανίας, πρέπει να εκλέξουν τους νέους εκπροσώπους τους. Πρωταρχικός τους στόχος; Ο αποκλεισμός από τη σύνθεση των συνδικάτων ομάδων και ατόμων με ακροδεξιές βλέψεις ή αντιλήψεις.

Η Daimler, σε δική της ανακοίνωση, δήλωσε για το όλο θέμα, τα εξής:

«Υποστηρίζουμε τη φιλελεύθερη και δημοκρατική τάξη και περιμένουμε από όλους τους εργαζομένους να επιδεικνύουν ανεκτικότητα στην καθημερινή τους εργασία και να ενεργούν με σεβασμό, ανοικτό πνεύμα, πίστη και δικαιοσύνη»._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ