top icon
Επικαιρότητα

Η ενεργητική ανάρτηση του νέου Audi A8 (video)

Περισσότερη άνεση αλλά και περίσσια… αίσθησης για τον οδηγό και τους επιβάτες υπόσχεται μεταξύ άλλων η «ενεργή» ανάρτηση της Audi που θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο της σε λίγες μέρες στο σώμα του νέου Α8.

Σύμφωνα με την ίδια την Audi, πρόκειται για μια ηλεκτρομηχανική διάταξη, η οποία αποτελεί μέρος ενός συστήματος που τροφοδοτείται από ένα ηλεκτρικό κύκλωμα 48 Volt. Πως λειτουργεί στην πράξη; Με την αρωγή της εμπρόσθιας κάμερας του οχήματος, ο δρόμος «σκανάρεται» 18 φορές το δευτερόλεπτο και με τα στοιχεία που συγκεντρώνονται η «ενεργή» ανάρτηση του αυτοκινήτου… προετοιμάζει την κατάλληλη για τις περιστάσεις ρύθμιση. Έτσι, η high tech ναυαρχίδα των Γερμανών θα περνά τις λακκούβες με τρόπο που να ταλαιπωρεί όσο το δυνατόν λιγότερο τους επιβαίνοντες του νέου Α8. Αξίζει να σημειωθεί πως η απόσβεση σε κάθε τροχό θα είναι διαφορετική από τους υπόλοιπους, μιας και κάθε ένας θα συνεπικουρείται από έναν ηλεκτροκινητήρα.

Σύμφωνα με την Audi, η όλη διάταξη δεν θα συνεισφέρει τις υπηρεσίες της μόνο στον τομέα της άνεσης, αλλά και σε εκείνον της αίσθησης του οδηγού πίσω από το τιμόνι. Επιπρόσθετα, η Audi αναφέρει χαρακτηριστικά πως η «ενεργή» αυτή ανάρτηση θα προσφέρει πολλά και στον τομέα της παθητικής ασφάλειας, μιας και το λογισμικό που θα την ελέγχει θα μπορεί να διαγνώσει το επικείμενο συμβάν ανυψώνοντας την πλευρά του οχήματος η οποία θα έρθει σε επαφή με ένα κινούμενο ή μη αντικείμενο. Στις πλευρικές δε συγκρούσεις, η ανάρτηση θα ανυψώνει κατά 80 χλστ. την πλευρά του οχήματος που πρόκειται να έρθει σε επαφή μέσα σε χρόνο μισού δευτερολέπτου.

Στις λοιπές αποκαλύψεις, η Audi αναφέρει πως η πίσω ανάρτηση του νέου Α8 θα διαθέτει και σύστημα τετραδιεύθυνσης με τους τροχούς του εν λόγω άξονα να στρέφονται στην ίδια κατεύθυνση με τους εμπρός στις υψηλές ταχύτητες κίνησης για βελτίωση της σταθερότητας και σε αντίθετη στις χαμηλές για καλύτερη ευελιξία._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ