top icon
Επικαιρότητα

Η επέλαση της Seat συνεχίζεται το 2019 και με το νέο Leon

Η ισπανική εταιρεία θα κεφαλαιοποιήσει έτι περαιτέρω τα οφέλη που προκύπτουν από την άνθιση της SUV γκάμας της παρουσιάζοντας μεταξύ άλλων το αργότερο σε 18 μήνες από σήμερα και το νέο Leon.

Με πρόσφατες δηλώσεις του, ο Υπεύθυνος Έρευνας και Εξέλιξης της ισπανικής εταιρείας, Matthias Rabe, περιέγραψε με τον πλέον γλαφυρό τρόπο την εικόνα της μάρκας αυτή τη στιγμή αλλά και τα επερχόμενα μέσα στα προσεχή χρόνια βήματά της: «Πρόκειται για το μεγαλύτερη ανάπτυξη στην ιστορία της εταιρείας. Είχαμε το νέο Ateca, και τώρα την αναγέννηση του Ibiza καθώς και το νέο Arona. Και φυσικά, το ανανεωμένο Leon. Όμως, μόλις τώρα ξεκινήσαμε να επιταχύνουμε. Μέσα στα επόμενα τρία χρόνια θα έχουμε 6 ή 7 νέα μοντέλα, και τα περισσότερα από αυτά θα είναι εντελώς νέα», ήταν τα ακριβή λόγια του Matthias Rabe σε βρετανικό περιοδικό.

Μέσα στο συγκεκριμένο τοπίο, ιδιαίτερα σημαντικός αναμένεται να είναι και ο ρόλος του νέου Seat Leon, το οποίο χρόνια τώρα τοποθετείται στην καρδιά της μικρομεσαίας κατηγορίας ανάμεσα σε εξίσου ηχηρά ονόματα του είδους. Όπως τα Ford Focus, Opel Astra, VW Golf, Renault Megane και Peugeot 308. Όπως είναι αναμενόμενο, η νεότερη γενιά του ισπανικού χάτσμπακ, η οποία θα παρουσιαστεί στα μέσα περίπου του 2019, θα βασίζεται στο «πολυφορεμένου» δαπέδου του Ομίλου VW, που για την περίσταση θα διαθέτει μεγαλύτερο μεταξόνιο ούτως ώστε οι διαθέσιμοι χώροι στην καμπίνα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο.

Σε ότι έχει να κάνε με τους κινητήρες, μην περιμένετε κάτι το διαφορετικό σε σχέση με το… Golf. Έτσι, αναμενόμενη θα είναι η παρουσία των κινητήρων TSI του 1,0 και 1,5 λίτρων, καθώς και του TDi πετρελαιοκινητήρα των 1,6 λίτρων. Λίγους μήνες μετά το ντεμπούτο των εκδόσεων αυτών, θα δούμε να παρουσιάζεται και η plug-in υβριδική παραλλαγή του, η οποία θα χρησιμοποιεί λύσεις που είδαμε στην έκδοση GTE του γερμανικού μοντέλου.

Σχεδιαστικά, όπως δήλωσε και ο Matthias Rabe, το νέο Leon θα ακολουθήσει το δρόμο της εξέλιξης και όχι της επανάστασης.

«Θα μπορούν όλοι να δουν ότι πρόκειται για ένα Leon. Σίγουρα δεν πρόκειται να το μπερδέψει κανείς με κανένα άλλο μοντέλο της κατηγορίας του. Αυτή τη στιγμή η Seat έχει μια ξεκάθαρη σχεδιαστική ταυτότητα», δήλωσε ο Matthias Rabe.

Φυσικά, το νέο Leon θα διατεθεί αμέσως μετά το ντεμπούτο του και σε έκδοση Cupra, η οποία, όπως σας είχαμε αποκαλύψει στις αρχές Αυγούστου (περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε εδώ) είναι πολύ πιθανόν να αποτελέσει μαζί με την αντίστοιχη έκδοση του Ateca που θα δούμε μέσα στο 2018, την αφετηρία για την ανεξαρτητοποίηση του ονόματος και τη δημιουργία μιας σπορτίφ υπο-μάρκας στους κόλπους της ισπανικής φίρμας.

Κλείνοντας αξίζει να επισημάνουμε πως την ίδια περίοδο με το Leon, η Seat αναμένεται να παρουσιάσει και ένα ηλεκτρικό μοντέλο, το οποίο θα είναι μεν στο μέγεθος του ισπανικού «χάτς», με τη διαφορά όμως ότι θα είναι ψηλότερο, καθώς θα βασίζεται στο δάπεδο MEB της «μαμάς» εταιρείας που είδαμε να υιοθετείται από το πρωτότυπο ID Concept._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ