top icon
Επικαιρότητα

Η γκάμα της VW θα προσαρμοστεί στις ανάγκες της κινεζικής αγοράς

Η VW εστιάζει με μεγάλη θέρμη στην Κίνα. Και, φυσικά, στα κατάλληλα για τις ανάγκες της, Sport Utility Vehicles.

Η πρεμιέρα του νέου VW Touareg αποτέλεσε μία πρώτης τάξεως ευκαιρία για τον Γερμανό κατασκευαστή προκειμένου να «ξεδιπλώσει» για ακόμα μια φορά σήμερα την αναπτυξιακή πολιτική που αναμένεται να ακολουθήσει τα προσεχή… λίγα χρόνια στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά της υφηλίου, στην οποία, διόλου τυχαία, πάνω από 4 στα 10 νέα αυτοκίνητα που πωλούνται εκεί ανήκουν στην κατηγορία των Sport Utility Vehicles.

Το πόσο σημαντική για την VW είναι η αγορά της Κίνας αποδεικνύεται με τον πλέον… τρανό τρόπο από τα αυτοκίνητα που ταξινομεί σε αυτή η μητρική εταιρεία του γερμανικού ομίλου. Σύμφωνα με αυτά, λοιπόν, πέρσι μόνο η VW κατάφερε να ταξινομήσει στην εγχώρια αγορά -ούτε λίγο ούτε πολύ- 3,2 εκ. αυτοκίνητα (από αυτά πάνω από τα 400.000 ανήκαν στην κατηγορία των SUV μοντέλων) καταλαμβάνοντας μερίδιο αγοράς της τάξης του 13%.

Όπως ανακοινώθηκε από τους ελέγχοντες τις τύχες της VW, έως το 2020 η γερμανική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει έως και 12 νέα SUV μοντέλα που θα στοχεύουν αποκλειστικά στην κάλυψη των αναγκών της κινεζικής αγοράς. Από αυτά, τα τέσσερα αναμένεται να πραγματοποιήσουν το ντεμπούτο τους μέσα στη χρονιά που ήδη διανύουμε.

Χαρακτηριστική του κλίματος, αλλά και των προθέσεων των Γερμανών της VW, είναι και η σημερινή δήλωση του CEO, Herbert Diess:

«Θα προσανατολίσουμε ακόμη περισσότερο τη γκάμα των προϊόντων μας στις επιθυμίες και τις προσδοκίες των κινεζικών πελατών».

Αξίζει να επισημάνουμε πως η VW έχει ήδη διαθέσει στην αγορά της Κίνας σε συνεργασία με τις SAIC και FAW πάνω από 27 εκ. αυτοκίνητα τα τελευταία 30 χρόνια. Αυτή τη στιγμή δε, στην αχανή αυτή χώρα η γερμανική εταιρεία έχει εν πλήρη λειτουργία 19 διαφορετικές κατασκευαστικές μονάδες (9 οχημάτων και 10 επιμέρους τμημάτων) που απασχολούν πάνω από 85.000 εργαζομένους. Το υπάρχον portfolio περιλαμβάνει σήμερα περισσότερα από 20 μοντέλα, με τα περισσότερα από αυτά να έχουν εξελιχθεί αποκλειστικά για τις ανάγκες της εγχώριας αγοράς, όπως τα Teramont, Phideon και Lamando._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ