top icon
Επικαιρότητα

Η ηλεκτρική επέλαση της Ford στην Κίνα

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε πως θα παρουσιάσει περισσότερα από 15 ηλεκτρικά μοντέλα στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη μέχρι το 2025.

Συνολικά, όπως επίσημα ανακοινώθηκε χθες στη Σαγκάη, η Ford σχεδιάζει να φέρει στο φως για την αγορά της Κίνας 50 νέα μοντέλα μέσα στα προσεχή οκτώ χρόνια, με σχεδόν το 1/3 από αυτά να είναι ηλεκτροκίνητα. Γεγονός είναι πάντως πως αυτή τη στιγμή οι πωλήσεις της Ford στην Κίνα δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές σε σχέση με τον ανταγωνισμό, κάτι που σίγουρα θορυβεί τους ιθύνοντες της μάρκας που πλέον… μάχονται με κάθε τρόπο ώστε να αυξήσουν την εμπορική τους επιρροή σε μια αγορά με εξαιρετική βαρύτητα.

«Είναι ξεκάθαρο ότι η Κίνα θα αποτελέσει την ηγέτιδα σε όλο τον κόσμο στην ανάπτυξη των ηλεκτρικών αυτοκινήτων από εδώ και στο εξής», δήλωσε χαρακτηριστικά ο CEO της εταιρείας, Bill Ford.

Και συμπλήρωσε:

«Τα πάντα αλλάζουν. Δεν έχουμε ποτέ στο παρελθόν δει να συμβαίνει μια τόσο μεγάλη αλλαγή στην αυτοκίνηση».

Θυμίζουμε πως αυτή τη στιγμή η Κίνα ωθεί έντονα και με κάθε τρόπο τις αυτοκινητοβιομηχανίες προς τα ηλεκτρικά και υβριδικά οχήματα θέτοντας υψηλές ποσοστώσεις για τα αυτοκίνητα του είδους, οι οποίες θα αρχίσουν να τίθενται σε ισχύ από το 2019. Κάτι που –θέλοντας και μη- θα επιφέρει μέσα στα προσεχή χρόνια μια μεγάλη μετατόπιση του ενδιαφέροντος των αγοραστών από τα παραδοσιακά αυτοκίνητα με κινητήρες εσωτερικής καύσης προς τα υβριδικά και ηλεκτρικά._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ