top icon
Επικαιρότητα

Η Κίνα μειώνει στο 15% τους εισαγωγικούς δασμούς στα αυτοκίνητα

Η κυβέρνηση της Κίνας ανακοίνωσε τη «χαλάρωση» των δασμών που επιβάλλονται στην εισαγωγή κάθε αυτοκινήτου με στόχο την ενίσχυση της αγοράς αλλά και την επίτευξη… ειρήνης στις εμπορικές της σχέσεις με τις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Οικονομικών της Κίνας, από την 1η Ιουλίου του τρέχοντος έτους οι «καθιερωμένοι» μέχρι σήμερα δασμοί που επιβάλλονται σε κάθε εισαγόμενο αυτοκίνητο μειώνονται σχεδόν στο μισό, και συγκεκριμένα από το 25% που είναι σήμερα, σε 15%. Στόχος της απόφασης αυτής είναι το «άνοιγμα» της αγοράς αυτοκινήτου και η περεταίρω άνοδος των επενδύσεων στη χώρα στο συγκεκριμένο εμπορικό τομέα.

Διαβάστε επίσης: Ελεύθερες να επενδύσουν στην Κίνα οι «ξένες» αυτοκινητοβιομηχανίες

Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια απόφαση που αναμένεται να ωφελήσει πολλούς (αν όχι όλους) κατασκευαστές σε Δύση και Ανατολή που σήμερα πωλούν τα τετράτροχα προϊόντα τους στην Κίνα. Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές, οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες είναι αυτές που θα βγουν πιο κερδισμένες -όπως οι BMW, Mercedes, Audi και VW- καθώς ήδη καταγράφουν υψηλές πωλήσεις στην Κίνα.

Διαβάστε επίσης: Η Κίνα, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα και το περιβάλλον

Με σχετικές ανακοινώσεις τους χθες, τόσο η Audi όσο και η BMW χαιρέτησαν την απόφαση της κινεζικής κυβέρνησης επισημαίνοντας χαρακτηριστικά πως η τελευταία θα συμβάλει στην «περεταίρω απελευθέρωση της αγοράς». Την ίδια στιγμή, εκπρόσωπος της Nissan δήλωσε πως «τα κέρδη για την εταιρεία θα είναι μεγάλα, ιδιαίτερα για την Infiniti», με την Toyota να επισημαίνει από τη μεριά της πως  θα διαμορφώσει ανάλογα τις τιμές των αυτοκινήτων της τα οποία θα καταστούν πλέον «περισσότερο ανταγωνιστικά».

Διαβάστε επίσης: Audi και Mercedes αυξάνουν τις πωλήσεις τους με αιχμή του δόρατος την Κίνα

Την ίδια στιγμή, το Υπουργείο Οικονομικών της Κίνας ανακοίνωσε τη μείωση των δασμών και στην εισαγωγή ανταλλακτικών -από 10% που είναι σήμερα στο 6%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ