top icon
Επικαιρότητα

Η κινέζικη Geely αγόρασε τις Proton και Lotus

H Geely, η ιδιοκτήτρια εταιρεία της Volvo, ανακοίνωσε πως εξαγόρασε το πλειοψηφικό πακέτο στις Proton και Lotus.

H Zhejiang Geely Holding, η θυγατρική εταιρεία της Geely Automobile Holdings, ανακοίνωσε σήμερα πως θα αγοράσει το 49,9% του μετοχικού κεφαλαίου της μαλαισιανής αυτοκινητοβιομηχανίας Proton που τα τελευταία χρόνια αντιμετωπίζει σημαντικές δυσκολίες, κυρίως στις αγορές της Ν.Α. Ασίας, όπου και δραστηριοποιείται με μεγαλύτερη ένταση. Παράλληλα με την εξαγορά της τελευταίας, η Geely, που ως γνωστόν ελέγχει χρόνια τώρα τις τύχες της Volvo Cars, θα αποκτήσει και το 51% της βρετανικής Lotus που μέχρι σήμερα βρίσκονταν υπό τον έλεγχο της Proton.

Αξίζει να αναφέρουμε πως για την εξαγορά της τελευταίας είχαν ενδιαφερθεί τον τελευταίο έναν χρόνο, πέραν της Geely, μεγάλοι κατασκευαστές της Ασίας και της γηραιάς ηπείρου, με σημαντικότερους… διεκδικητές της τις Suzuki, Renault και PSA.

Θυμίζουμε πως η Proton είναι μια εταιρεία που επί της ουσίας «διαμρφώνει» τα αυτοκίνητα άλλων εταιρειών με τα δικά της σήματα διαθέτοντάς κυρίως στην αγορά της Μαλαισίας. Αυτή τη στιγμή η Proton διαθέτει στη χώρα δύο μονάδες κατασκευής οχημάτων με ετήσια παραγωγή που κυμαίνεται στις 400.000 μονάδες.

Σύμφωνα με έγκυρους αναλυτές της αγοράς, η Geely πρόκειται να προσφέρει στην Proton πολλές από τις τεχνολογικές κατακτήσεις που έχει αναπτύξει τα τελευταία χρόνια σε συνεργασία με τους Σουηδούς της Volvo. Στόχος των νέων ιδιοκτητών της μαλαισιανής εταιρείας δεν είναι μόνο η αναστήλωση της εικόνας της μάρκας στην εγχώρια αγορά αυτοκινήτου, αλλά και η επέκτασή της σε αγορές με… βρετανική αύρα, όπως εκείνες της Αυστραλίας, της Μ. Βρετανίας και της Ινδίας._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ