top icon
Επικαιρότητα

Η Maserati βάζει «φρένο» στην παραγωγή

Και μάλιστα, για δεύτερη φορά μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις δύο μηνών.

H ιταλική φίρμα σκοπεύει, σύμφωνα με δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές προερχόμενες από τα συνδικάτα των εργαζομένων της, να σταματήσει την παραγωγή των Ghibli και Quattroporte στο εργοστάσιο Grugliasco στα περίχωρα του Τορίνο για χρονικό διάστημα μιας εβδομάδας στις αρχές του επόμενου μήνα. Θυμίζουμε πως η προηγούμενη παύση… εργασιών είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου μόλις μήνα. Ως συνέπεια, οι περισσότεροι από 2.000 εργαζόμενοι της κατασκευαστικής αυτής μονάδας, που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες επενδύσεις της τελευταίας 10ετίας στην ευρύτερη βιομηχανική περιοχή του Τορίνο, θα τεθούν σε προσωρινή αργία.

Οι ιθύνοντες της Maserati, ωστόσο, δεν ανησυχούν, θεωρώντας πως πρόκειται για μια αναγκαστική, ελέω Κίνας, απόφαση που δεν πρόκειται να επηρεάσει τα μελλοντικά τους σχέδια. Ποια είναι αυτά; Το ντεμπούτο μέσα στο 2016 του νέου SUV της μάρκας (λέγε με Levante) αλλά και ενός σπορ κουπέ μοντέλου, που θα βασίζεται στ πρωτότυπο Alfieri.

Προς το παρόν, πάντως, οι δείκτες της ιταλικής εταιρείας κάθε άλλο παρά ευοίωνοι είναι, με την κερδοφορία να υποχωρεί κατά 30% με το πέρας του δεύτερου τετραμήνου της χρονιάς και τις παραδόσεις νέων μοντέλων να σημειώνουν κάμψη, την ίδια ακριβώς περίοδο, που αγγίζει το 13%._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ