top icon
Επικαιρότητα

Η νέα αεροδυναμική σήραγγα της Honda

Η συνολική επένδυση θα γίνει στο Transportation Research Center (TRC) που βρίσκεται στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις της Honda στο Οχάιο των ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την ιαπωνική εταιρεία, το συνολικό κόστος της επένδυσης θα ανέλθει στα 124 εκ. δολάρια με στόχο η νέα αυτή σήραγγα να είναι έτοιμη να ανάλαβει… δράση από τα τέλη περίπου του επερχόμενου καλοκαιριού και εξής. Όπως ανακοινώθηκε, θα αποτελεί αναπόσπαστο τμήμα του τμήματος Έρευνας και Εξέλιξης της Honda στους τομείς της αεροδυναμικής και της αεροακουστικής αποτελώντας το απαραίτητο… συμπλήρωμα τόσο στις προσομοιώσεις που ήδη πραγματοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς με την αρωγή προηγμένων ηλεκτρονικών υπολογιστών, όσο και στις αντίστοιχες δοκιμές που διεξάγονται σήμερα με μοντέλα υπό κλίμακα.

Το σημαντικό στοιχείο του όλου εγχειρήματος είναι πως στην εν λόγω σήραγγα θα είναι δυνατή η επίτευξη μιας ροής αέρα η ταχύτητα της οποίας θα μπορεί να φτάσει έως και τα 309 χλμ./ώρα, κάτι που θα δώσει στους ιθύνοντες της Honda τη δυνατότητα να δοκιμάζουν στο ευπροσάρμοστο τερέν της όχι μόνο αυτοκίνητα παραγωγής, αλλά και καθαρόαιμες αγωνιστικές κατασκευές.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης πως στην εν λόγω σήραγγα έχουν προβλεφθεί τέσσερις ανεξάρτητοι χώροι δοκιμών, οι οποίοι θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από άλλους κατασκευαστές. Όπως διευκρινίζουν οι Ιάπωνες της Honda Αμερικής, οι συγκεκριμένες «ζώνες» βρίσκονται μακριά από τα αδιάκριτα βλέμματα προσφέροντας σε όσους την χρησιμοποιούν συνθήκες «άκρας μυστικότητας»._Χ.Α. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ