top icon
Επικαιρότητα

Η νέα γενιά του υδρογονοκίνητου SUV της Hyundai στη CES 2018

Η Hyundai αποκαλύπτει πρόωρα σήμερα τη νέα γενιά του «καθαρού» SUV της, το οποίο θα εξοπλίζεται, συν τοις άλλοις, με νέες τεχνολογίες που σχετίζονται με την αυτόνομη οδήγηση.

Προς το παρόν, το Fuel Cell Electric Vehicle των Κορεατών δεν έχει… βαφτιστεί επίσημα, κάτι που αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 8 του μήνα στα πλαίσια της Consumer Electronics Show που ανοίγει τις πύλες της την προσεχή Δευτέρα. Εντούτοις, οι ιθύνοντες της Hyundai δε διστάζουν να το αποκαλύψουν σήμερα δίνοντας στο φως τις πρώτες φωτογραφίες, αλλά και μερικές χαρακτηριστικές λεπτομέρειες των τεχνολογιών του. Με προεξέχουσα, εκείνη που αφορά στην αυτόνομη οδήγηση, μιας και το «καθαρό» αυτό SUV θα εξοπλίζεται με τη δέσμη τεχνολογιών Advanced Driver Assistance System (ADAS). Σημείο αναφοράς θα αποτελεί επίσης και το πρωτοποριακό εσωτερικό, το οποίο αποκαλείται από τους Κορεάτες ως «Intelligent Personal Cockpit» διαθέτοντας, μεταξύ άλλων, σύστημα αναγνώρισης φωνής που θα συνεπικουρείται από τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης.

Σε σχέση με το ix35 FCEV, το νέο αυτό SUV μοντέλο της Hyundai αναμένεται να είναι έως και 20% πιο ελαφρύ αλλά και έως 9% πιο οικονομικό. Σύμφωνα με τις πρώτες μη επιβεβαιωμένες πληροφορίες, θα είναι και πιο ισχυρό σε απόδοση, έως και 20%, με την αυτονομία κίνησης να ανέρχεται μάλιστα στα 800 χλμ., μιας και το υδρογόνο θα αποθηκεύεται σε διαφορετικές απ΄ ότι στο παρελθόν δεξαμενές._Χ.Α.

Διαβάστε επίσης: Συνεργασία του VW Group και της Hyundai με την Aurora στα αυτόνομα αυτοκίνητα

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ