top icon
Επικαιρότητα

Η νέα Mercedes C-Class στη Γενεύη

Δεν είναι μόνο οι νέες Α-Class και G-Class που θα κλέψουν μεταξύ άλλων την παράσταση στο περίπτερο της Mercedes στο επερχόμενο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, αλλά και η φρεσκαρισμένη C-Class, σε εκδόσεις sedan και estate.

Πληθωρική αναμένεται να είναι η παρουσία της Mercedes στην κοσμοπολίτικη Γενεύη, καθώς, πέρα από τη νέα GT 4door Coupe, την ολόφρεσκη Α-Class, την κορυφαία έκδοση G63 της G-Class αλλά και τη νέα Maybach S-Class, οι Γερμανοί θα παρουσιάσουν και την ανανεωμένη εκδοχή της CClass, η οποία φέρνει μαζί της, μεταξύ άλλων, μια νέα γκάμα υβριδικών και μη κινητήρων.

Ξεκινώντας από τις υβριδικές μονάδες, το γερμανικό εργοστάσιο ανακοίνωσε πως πλέον υιοθετεί και στη νέα C-Class την τεχνολογία EQ-Power, η οποία θα συνδυάζεται με τους 4κύλινδρους κινητήρες ντίζελ και βενζίνης (εκδόσεις C300e και C300de). Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, οι μπαταρίες θα έχουν αυξημένη «δυναμική» σε σχέση με το παρελθόν, ήτοι από 6,4 kWh που ήταν μέχρι τώρα σε 13,8 kWh.

Ως αποτέλεσμα, η «ηλεκτρική» αυτονομία αναμένεται να υπερβαίνει τα 40 χλμ., ενώ αύξηση της τάξης των 40 περίπου ίππων αναμένεται και στην απόδοση του ηλεκτροκινητήρα που θα «βοηθά» τους 4κύλινδρους κινητήρες του μοντέλου, οι οποίοι θα αποδίδουν κοντά στους 210 (βενζίνη) και 190 ίππους (ντίζελ).

Η βασική έκδοση ντίζελ, η C200d, θα αποδίδει περί τους 150 ίππους, η C220 κοντά στους 190 και η κορυφαία C300d, περί τους 240. H βενζινοκίνητη C180 θα «φοράει», σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες (σ.σ.: τα επίσημα στοιχεία θα δημοσιοποιηθούν στην Έκθεση της Γενεύης), έναν κινητήρα 1,6 λίτρων, ενώ οι C200 και C300 4κύλινδρους κινητήρες με αναβαθμισμένες προδιαγραφές απόδοσης και ρύπων.

Από εκεί και πέρα, οι αλλαγές σε επίπεδο σχεδίασης είναι επουσιώδεις, με τους νέους προφυλακτήρες, τα ελαφρώς αλλαγμένα σε σχήμα φώτα και την πιο σπορτίφ μάσκα στις εκδόσεις AMG Line να συγκαταλέγονται στις άμεσα εμφανείς δια γυμνού οφθαλμού.

Στο εσωτερικό, οι επεμβάσεις ακολουθούν την ίδια λογική, με την αναβαθμισμένη σχεδίαση του αναλογικού πίνακα οργάνων εμπρός από τον οδηγό και τη νέα οθόνη των 7 ιντσών να δεσπόζουν. Προαιρετικά, υπάρχει η δυνατότητα εγκατάστασης ενός φουλ ψηφιακού πίνακα οργάνων (12,3 ίντσες) καθώς και μιας οθόνης 12,5 ιντσών στην οποία απεικονίζονται όλες οι ενδείξεις και λειτουργίες του προερχόμενου από την S-Class συστήματος infotainment, του γνωστού μας Command._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ