top icon
Επικαιρότητα

Η παραγωγή και οι παραδόσεις μοντέλων της Tesla το 2017

Η αμερικάνικη εταιρεία ανακοίνωσε την παραγωγική δυναμική του τελευταίου 3μηνου της χρονιάς που πέρασε και κατ΄ επέκταση τις ετήσιες παραδόσεις των νέων της δημιουργιών.

Η Tesla, η πλέον πολυσυζητημένη εταιρεία κατασκευής οχημάτων του πλανήτη, ανακοίνωσε σήμερα τον ακριβή αριθμό των μοντέλων τα οποία και παρήγαγε κατά τη διάρκεια του τελευταίου 3μηνου του 2017. Σύμφωνα με το επίσημο δελτίο που εξέδωσαν οι αμερικανοί πριν λίγο, από την 1η Οκτωβρίου του περασμένου έτους μέχρι και το πέρας αυτού παραδόθηκαν σε ισάριθμους αγοραστές συνολικά 29.870 αυτοκίνητα, αριθμός που αντιστοιχεί σε αύξηση της τάξης του 9% σε σχέση με το αμέσως προηγούμενο 3μηνο της χρονιάς (Ιούλιος-Σεπτέμβριος 2017), αλλά και σε άλμα που αγγίζει το 27% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2016. Από τα ως άνω αντίτυπα, τα 15.200 ήταν Model S, τα 13.120 Model X, ενώ μόλις 1.550 «κομμάτια» του Model 3 βρήκαν τους νέους τους ιδιοκτήτες μέσα στους τελευταίους τρεις μήνες του περασμένου έτους. Έτσι, συνολικά μέσα στο 2017, η Tesla παρέδωσε 101.312 αυτοκίνητα, επίδοση αυξημένη κατά 33% σε σχέση με την αντίστοιχη του 2016.

Αξίζει να σημειωθεί πως στις εγκαταστάσεις της αμερικάνικης εταιρείας παρέμειναν περίπου 2.520 Model S και Model X, καθώς και 860 Model 3, τα οποία θα παραδοθούν μέσα στο πρώτο 3μηνο της χρονιάς που ήδη διανύουμε. Τα ως άνω αντίτυπα, όπως επισημαίνεται, θα προσμετρηθούν στις παραδόσεις του Q1 του 2018.

Σε ότι αφορά στην παραγωγή, στο τελευταίο 3μηνο της χρονιάς η Tesla ανακοινώνει πως κατασκεύασε 24.565 στο σύνολο οχήματα, από τα οποία τα 2.425 ανήκουν στην οικογένεια του Model 3. Στην επίσημη ενημέρωσή της, η Tesla καθιστά γνωστό πως τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν στη γραμμή παραγωγής του Model 3 αρχίζουν να εξομαλύνονται. Χαρακτηριστικά, οι ιθύνοντές της ανακοίνωσαν πως τις τελευταίες επτά εργάσιμες ημέρες του Δεκεμβρίου η παραγωγή του «μικρού» 4θυρου μοντέλου ανήλθε στα 793 αντίτυπα, αριθμός που αυτή τη στιγμή κυμαίνεται στα 1.000.

Απαντώντας στις επικρίσεις που έχει στο πρόσφατο παρελθόν δεχθεί αναφορικά με τη μη τήρηση των κατασκευαστικών υποσχέσεών της, η εταιρεία επισημαίνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή της πως «εστιάζουμε στην ποιότητα και στην αποτελεσματικότητα αντί να πιέζουμε απλώς για τον υψηλότερο δυνατό όγκο στο συντομότερο χρονικό διάστημα».

Σε ότι αφορά στις προβλέψεις της για το 3μηνο που μόλις πριν λίγες μέρες ξεκίνησε, η Tesla δηλώνει πως στο τέλος Μαρτίου η παραγωγή του Model 3 θα ανέρχεται στα 2.500 αυτοκίνητα την εβδομάδα, αριθμός που ευελπιστούν πως θα διπλασιαστεί στα τέλη Ιουνίου._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ