top icon
Επικαιρότητα

Η Renault γιορτάζει τα 40 χρόνια παρουσίας της στη Formula 1

Η γαλλική εταιρεία γιορτάζει με πάσα επισημότητα τα 40 χρόνια εμπλοκής της στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Τα εορταστικά events της επετείου του Γάλλου κατασκευαστή ξεκίνησαν σήμερα Παρασκευή –ημέρα επίσημης… αργίας για τις ομάδες και τους πιλότους της F1- με μια σειρά εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στο Πριγκιπάτο του Μονακό στο περιθώριο του GP που πραγματοποιείται στους κοσμοπολίτικους δρόμους του αυτές τις μέρες.

Η πρεμιέρα των Γάλλων της Renault στο Π. Π. της F1 πραγματοποιήθηκε το 1977 στο GP της Μ. Βρετανίας με τον Jean-Pierre Jabouille να πιλοτάρει το πρώτο υπερτροφοδοτούμενο μονοθέσιο στην ιστορία του θεσμού: την RS01. Όπως ήταν φυσικό, το ιστορικό αυτό μονοθέσιο έδωσε το «παρών» πριν λίγες ώρες στο Πριγκιπάτο, με τον Γάλλο οδηγό να πραγματοποιεί στο κόκπιτ του μερικούς γύρους «επίδειξης» μαζί με τον συμπατριώτη του, Alain Prost, ο οποίος για την περίσταση βρέθηκε στο τιμόνι της RE40, του πρώτου «ανθρακονημάτινου» μονοθεσίου της εταιρείας με το οποίο ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής και επίσημος πρεσβευτής σήμερα της Renault, κέρδισε τέσσερις αγώνες σε Paul Ricard, Spa, Silverstone και Österreichring.

Μαζί με όλα τα παραπάνω, στο Πριγκιπάτο πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη δημόσια εμφάνισή του και το νέο Renault Megane RS στα «χέρια» του πιλότου της F1, Nico Hülkenberg._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ