top icon
Επικαιρότητα

Η Tesla σταματά προσωρινά την παραγωγή του Model 3

Η Tesla αναστέλλει για λίγες μέρες την παραγωγή του Model 3 για δεύτερη φορά σε περίπου δύο μήνες.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, η αμερικάνικη εταιρεία ενημέρωσε τους υπαλλήλους της ότι η παύση θα διαρκέσει τέσσερις έως πέντε ημέρες. Αυτή είναι δεύτερη φορά μέσα στο τελευταίο δίμηνο που διακόπτεται η παραγωγή του πιο πολυσυζητημένου μοντέλου της αμερικάνικης εταιρείας στις γνώριμες πλέον εγκαταστάσεις στο Fremont της Καλιφόρνια -η προηγούμενη έλαβε χώρα τον Φεβρουάριο.

Όπως έγινε γνωστό, η διακοπή αυτή γίνεται για… καλό, ούτως ώστε να βελτιστοποιηθεί η αυτοματοποιημένη διαδικασία παραγωγής και να ξεπεραστούν οριστικά τα όποια προβλήματα παρουσιάστηκαν στο παρελθόν.

Θυμίζουμε ότι στις αρχές του μήνα που διανύουμε ο Elon Musk είχε διαβεβαιώσει πως ο ρυθμός παραγωγής του Model 3 έχει φτάσει πλέον στις 2.000 μονάδες ανά βδομάδα, αριθμός που καλώς εχόντων των πραγμάτων θα υπερδιπλαστεί μέχρι τα τέλη του προσεχούς Ιουλίου.

Ο Elon Musk σε συνέντευξη που παραχώρησε σε αμερικανικό δίκτυο της χώρας του παραδέχτηκε την περασμένη βδομάδα πως η Tesla σχεδίασε μια υπέρ το δέον αυτοματοποιημένη γραμμή παραγωγής για λογαριασμό του Model 3, κάτι που σε αρκετές περιπτώσεις γύρισε μπούμερανγκ. «Ήταν λάθος μας», είπε χαρακτηριστικά ο CEO της Tesla.

Τις τέσσερις με πέντε αυτές ημέρες διακοπής της παραγωγής, η πλειοψηφία των εργαζομένων που απασχολούνται «πάνω» στο Model 3 θα τεθεί σε αναγκαστική αργία, χωρίς να τους καταβληθούν οι σχετικές απολαβές. Εντούτοις, κάποιοι από αυτούς θα βρουν εργασία για το εν λόγω διάστημα σε άλλα πόστα του εργοστασίου._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ