top icon
Επικαιρότητα

Η Toyota φτιάχνει το δικό της Nurburgring στην Ιαπωνία

Η ιαπωνική εταιρεία ξεκινά την κατασκευή ενός ερευνητικού κέντρου στην Ιαπωνία, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και ένα σύμπλεγμα πιστών που θα ενσωματώνει πολλές από τις χαρακτηριστικές στροφές και διαμορφώσεις του «μεγάλου» του Nurbugring.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Nikkei Asian Review, η Toyota σχεδιάζει να κατασκευάσει ένα νέο κέντρο έρευνας, ανάπτυξης προϊόντων και δοκιμών στο Aichi, στο κεντρικό τμήμα της νήσου Honshu της Ιαπωνίας, το οποίο θα περιλαμβάνει έως και 11 διαφορετικούς τύπους πιστών. Η βασική, όμως, είναι αυτή που παρουσιάζει το μεγαλύτερο ενδιαφέρον απ’ όλες, καθώς σε αυτή, σύμφωνα με το εν λόγω ρεπορτάζ, θα «ενσωματώνονται» πολλές από τις χαρακτηριστικές στροφές του Nurburgring Nordschleife, εκεί πού τόσο η Toyota, όσο και σχεδόν κάθε άλλος κατασκευαστής αυτοκινήτων, δοκιμάζουν αυτή τη στιγμή τα νέα σπορ μοντέλα τους.

Όπως είναι αναμενόμενο, το συγκεκριμένο τμήμα του συμπλέγματος πιστών δεν θα αποτελεί ακριβή… κόπια της «Πράσινης Κόλασης» των 20,7 χλμ., καθώς η ιαπωνική εκδοχή του ‘Ring δεν θα ξεπερνά σε μήκος τα 5,3 χλμ. διαθέτοντας εντούτοις τις γνώριμες υψομετρικές διαφορές (έως και 75 μέτρα, σύμφωνα με τις προβλέψεις των Ιαπώνων) που συναντά κανείς εδώ και πολλά χρόνια στην πασίγνωστη γερμανική πίστα.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο ταχύτερος χρόνος και οδηγός στo Nurburgring;

Το συνολικό κόστος επένδυσης του νέου αυτού κέντρου έρευνας και δοκιμών –η έκταση του οποίου θα ανέρχεται στα 650 εκτάρια- εικάζεται πως θα ανέλθει συνολικά στα 2 δισ. ευρώ. Παρά το αυτό τίμημα, η Toyota φέρεται να πιστεύει πως η εν λόγω δαπάνη «είναι απαραίτητη». Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της, το όλο project θα ολοκληρωθεί πριν το 2023, με το προσωπικό που θα απασχολείται σε αυτό να υπερβαίνει τα 3.300 άτομα.

«Το νέο αυτό κέντρο θα συμβάλλει στην επιτάχυνση της έρευνας και της ανάπτυξης για τα αυτοκίνητα του μέλλοντος», δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Toyota, Shigeki Terashi._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ