top icon
Επικαιρότητα

Η Toyota κατοχύρωσε το όνομα Celica, αλλά γιατί;

Τι ετοιμάζει η Toyota;

Δεν έχει περάσει πολύ καιρός από την ημέρα που οι ιθύνοντες της Toyota έκαναν γνωστό ότι μέσα στις προσεχείς εβδομάδες θα ανακοινώσουν με πάσα λεπτομέρεια τις προθέσεις τους αναφορικά με τις επερχόμενες κινήσεις τους στην κατηγορία των σπορ αυτοκινήτων. Προς το παρόν, πάντως, πέραν του Yaris GRMN που είδαμε εκ νέου στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης και της επερχόμενης Supra, ενός σπορ κουπέ που εξελίσσεται παράλληλα με εκείνο της ανοιχτής BMW Z4, οι Ιάπωνες δεν έχουν επισήμως ανοίξει τα χαρτιά τους.  

Σήμερα, σύμφωνα με δημοσίευμα της αμερικάνικης έκδοση του περιοδικού Car and Driver, αποκαλύπτεται πως οι ιθύνοντες της ιαπωνικής εταιρείας κατέθεσαν στις 31 Αυγούστου στην αρμόδια υπηρεσία των ΗΠΑ, την United States Patent and Trademark Office (USPTO), τη σχετική αίτηση κατοχύρωσης της ονομασίας Celica.

Τα σενάρια της κίνησης αυτής είναι (αρχικά) δύο. Το πρώτο αφορά απλά στην… προστασία του ονόματος από πιθανή χρήση του από τον ανταγωνισμό και το δεύτερο, που παρεμπίπτοντος φαντάζει και ως το επικρατέστερο, έχει να κάνει με τον αντικαταστάτη του μικρού σπορ κουπέ μοντέλων των Ιαπώνων, ο οποίος κάλλιστα μπορεί να μετονομαστεί από GT86 σε Celica συνεχίζοντας έτσι έναν μύθο που γεννήθηκε το 1971.   

Θυμίζουμε πως η Toyota Celica, ο κύκλος ζωής της οποίας ολοκληρώθηκε το 2006, κατασκευάστηκε σε επτά στο σύνολο γενιές, με τις τρεις πρώτες να βασίζονται σε πισωκίνητες πλατφόρμες. Οι άλλες τέσσερις ήταν προσθιοκίνητες, ενώ δεν έλειψαν και οι πιο σκληροπυρηνικές εκδοχές με κίνηση σε όλους τους τροχούς._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ