top icon
Επικαιρότητα

ΙΑΑ 2017: BMW i Vision Dynamics (+13 photos)

Αυτό θα είναι από το 2021 το τρίτο μέλος της οικογένειας i του Βαυαρού κατασκευαστή, δίπλα στα i3 και i8. Ας πάρουμε με αφορμή την πρεμιέρα του στην ΙΑΑ2017 μια πρώτη γεύση του νέου i Vision Dynamics.

Το BMW i Vision Dynamics είναι ένα φουτουριστικό, αμιγώς ηλεκτρικό, ασφαλώς, 4θυρο μοντέλο που ακολουθεί νοερά τα χνάρια της Σειράς 4 Gran Coupe. Από πλευράς μεγέθους, είναι λίγο μεγαλύτερο από μια «3άρα», ενώ σχεδιαστικά οι αναφορές στο Vision Next concept της BMW που αποκαλύφθηκε το 2016 με αφορμή τα 100α γενέθλια της μάρκας, είναι κάτι παραπάνω από διακριτές.

«Με τα i3 και i8 σχεδιάσαμε ένα αυτοκίνητο πόλης και ένα σπορ μοντέλο. Τώρα δείχνουμε στο κοινό πως η γκάμα των συγκεκριμένων προϊόντων μπορεί να εξελιχθεί σε νέα κόνσεπτ», δηλώνει χαρακτηριστικά ο Υπεύθυνος Σχεδιασμού της BMW, Andrian van Hooydonk.

Όπως ανακοινώθηκε, η BMW αναμένεται έως το 2025 να προσφέρει στην αγορά 25 μοντέλα που θα διαθέτουν ηλεκτροκινητήρα, εκ των οποίων τα 12 θα είναι αμιγώς ηλεκτρικά.

Προς το παρόν, η BMW δεν ανακοινώνει στοιχεία αναφορικά με την κινητήρια μονάδα που κινεί το πρωτότυπο i Vision Dynamics –πολύ περισσότερο την έκδοση παραγωγής, η οποία, κατά πάσα πιθανότητα, θα φέρει την ονομασία i5- ούτε και φωτογραφίες που να αποκαλύπτουν τον εσωτερικό διάκοσμο του πρωτοτύπου.

Ωστόσο, οι Βαυαροί ανακοινώνουν πως η έκδοση παραγωγής θα είναι εφοδιασμένη με μπαταρίες πέμπτης γενιάς, οι οποίες θα εξασφαλίζουν αυτονομία κίνησης της τάξης των 600 περίπου χλμ.

Από εκεί και πέρα, σύμφωνα με την BMW, ο αγνώστων στοιχείων ηλεκτροκινητήρας θα μπορεί να εξασφαλίζει επιτάχυνση από στάση έως τα πρώτα 100 χλμ./ώρα σε χρόνο 4 μόλις δλ., ενώ η τελική του ταχύτητα δεν θα υπερβαίνει τα 200 χλμ./ώρα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ