top icon
Επικαιρότητα

ΙΑΑ 2017: Kia Stonic

Το νέο compact crossover μοντέλο των Κορεατών παρουσιάζεται στην έκθεση της Φρανκφούρτης, με ελκυστική σχεδίαση και κινητήρες βενζίνης & πετρελαίου, συμπεριλαμβανομένου του υπερτροφοδοτούμενου 1.0 T-GDI.

Το Stonic είναι το πιο εξατομικευμένο Kia που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα, προσφέροντας χώρους με όλες τις εξοπλιστικές και τεχνολογικές διευκολύνσεις. Ανάλογα με την έκδοση, η μεγάλη και εύχρηστη οθόνη αφής 7 ιντσών με υψηλής ανάλυσης γραφικά προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση στο πρότυπο των Apple CarPlay και Android Auto. Με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω (830 χιλιοστά και 730 χιλιοστά αντίστοιχα), το Stonic έχει κόμπακτ εμφάνιση και διαστάσεις. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,140 μέτρα όταν το πλάτος των 1,760 μέτρων εξασφαλίζει άνετους χώρους για τους επιβάτες. Στην ευρυχωρία της καμπίνας συμβάλλει το μακρύ μεταξόνιο των 2,580 μέτρων με το χώρο αποσκευών να προσφέρει 352 πρακτικά λίτρα.

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου, που συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και διασφαλίζουν χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDI (με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό) αποδίδει 120 ps και 172 Nm ροπής. Την γκάμα των εκδόσεων βενζίνης συμπληρώνουν οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις MPI (με ψεκασμό πολλαπλών σημείων): ο κινητήρας 1.25 λίτρων αποδίδει 84 ίππους και 122 Nm ροπής, ενώ ο μεγαλύτερος των 1.4 λίτρων αποδίδει 100 ίππους και 133 Nm. Το αποδοτικότερο μηχανικό σύνολο στην γκάμα του Stonic είναι ο πετρελαιοκινητήρας των 1.6 λίτρων, με 110 ίππους και 260 Nm. Αρχικά το Stonic θα λανσαριστεί με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, ενώ από το 2018 θα υπάρξουν και αυτόματες εκδόσεις (με 7 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη) για συγκεκριμένες εκδόσεις 1.0 T-GDI. Το σύστημα διεύθυνσης και η λειτουργία της ανάρτησης έχουν εξελιχθεί στην Ευρώπη για την Ευρώπη.

Το Stonic κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sohari στην Κορέα και οι ιδανικές προδιαγραφές του επιτρέπουν την πλήρη εγγύηση για 7 χρόνια ή για 150.000 χιλιόμετρα. Οι πωλήσεις του Stonic στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν τους επόμενους μήνες ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον Οκτώβριο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ