top icon
Επικαιρότητα

Ιδού το αλουμινένιο πλαίσιο της νέας Alpine A120

Προηγμένη τεχνολογία για το νέο Α120 της γαλλικής Alpine που επιστρέφει… δριμύτερη.

Οι Γάλλοι δείχνουν καθ’ όλα έτοιμοι να… αναστήσουν τη θρυλική Alpine παρουσιάζοντας και επίσημα στα πλαίσια της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης στις αρχές Μαρτίου τη νέα Α120. Ένα σπορ κουπέ μοντέλο, με κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο, πίσω κίνηση και αλουμινένιο αμάξωμα, όπως φανερώνουν άλλωσε οι νέες φωτογραφίες που σήμερα είδαν το φως της δημοσιότητας.

Όπως είναι προφανές, η συγκεκριμένη επιλογή έγινε με γνώμονα τη διατήρηση του βάρος σε χαμηλά επίπεδα και φυσικά για λόγους που συνδέονται με την ακαμψία της όλης κατασκευής. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η νέα Α120, η οποία θα κατασκευάζεται στη Διέπη της Γαλλίας, δεν θα ξεπερνά σε βάρος τα 1.000 κιλά.

Παρά το γεγονός ότι οι Γάλλοι κρατούν, μέχρι και αυτή τη στιγμή, ερμητικά κλειστό το στόμα τους αναφορικά με τις τεχνικές περγαμηνές της Α120, βέβαιο πρέπει να θεωρείται πως την κίνηση θα εξασφαλίζει ένας υπερτροφοδοτούμενος κινητήρας 1,8 λίτρων, ο οποίος θα βασίζεται στον αντίστοιχο 1.600άρη της Renault. Στη βασική του εκδοχή αναμένεται να αποδίδει περί τους 250 ίππους, ενώ στην κορυφαία του παραλλαγή, περί τους 300 ίππους.

Ο αντίπαλος της Porsche Cayman εκτιμάται ότι θα πλησιάζει σε κόστος τα 60.000 ευρώ. Φυσικά, στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης…

Μετά το ντεμπούτο της κουπέ Α120, οι Γάλλοι αναμένεται να παρουσίασουν την ανοιχτή εκδοχή του μοντέλου, ενώ μακροπρόθεσμα, στα σχέδια τους εντάσσεται το λανσάρισμα ενός μοντέλου με crossover(!) χαρακτηριστικά. Νέοι καιροί, νέα ήθη και για την Alpine, λοιπόν _Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ