top icon
Επικαιρότητα

Ήγγικεν η ώρα για τη νέα Brabham BT62

Η εμβληματική εταιρεία με το ένδοξο αγωνιστικό παρελθόν είναι έτοιμη πλέον να παρουσιάσει το πρώτο της hypercar.

Το όνομα Brabham είναι συνώνυμο με τους αγώνες ταχύτητας από το 1955, χρονιά που ο Sir Jack Brabham έκανε το ντεμπούτο του στο πολύχρωμο τσίρκο της F1. Έξι σχεδόν δεκαετίες μετά, ήρθε η ώρα ώστε το εμβληματικό αυτό όνομα να πάρει σάρκα και οστά υπό τη μορφή μιας εταιρείας, της Brabham Automotive, η οποία και επισήμως πλέον θα επιχειρήσει να μπει στο μαγικό κόσμο των hypercars. Άρμα της όλης προσπάθειας αποτελεί η BT62, ένα υπερ-αυτοκίνητο που θα παρουσιαστεί «πλήρως» στις 2 Μαΐου αντλώντας την αισθητική αλλά και μηχανολογική του έμπνευση από καθαρόαιμες κατασκευές φτιαγμένες για να κινούνται flat-out μέσα σε κλειστές ασφάλτινες διαδρομές.

Σύμφωνα με τις έως τώρα επίσημη ενημέρωση, νέα Brabham BT62 θα κινείται από έναν V8 κινητήρα με χωρητικότητα 5,4 λίτρων, ο οποίος θα εξασφαλίζει στο «στεγνό» αμάξωμα των μόλις 972 κιλών ειδική ισχύ της τάξης των 730 ίππων. Χάρη στα ευμεγέθη αεροδυναμικά της βοηθήματα στο πίσω μέρος (μία ματιά στη σχετική φωτογραφία είναι αρκετή για να αποδείξει του λόγου το αληθές…), η κάθετα παραγόμενη δύναμη θα φτάνει τα 1.200 κιλά (σ.σ.: η McLaren Senna, για παράδειγμα, παράγει «μόλις» 1.000 κιλά κάθετης δύναμης). Τα φρένα της BT62 θα αποτελούνται, ασφαλώς, από κεραμικούς δίσκους.

Η Brabham Automotive δηλώνει πως τα αντίτυπα της BT62 θα είναι μόλις 17, με κάθε ένα από αυτά να κοστίζει 1 εκ. λίρες (χωρίς φόρους)._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ