top icon
Επικαιρότητα

Ηλεκτρικό hypercar με 1.200 ίππους ετοιμάζει η Ariel

H βρετανική Ariel θέλει να φέρει στο φως μια ακόμα ειδική κατασκευή που θα κάνει πολλά από τα γνωστά hypercars της αγοράς να κοκκινήσουν από την ντροπή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ηλεκτρονικής έκδοσης του βρετανικού Autocar, η νέα 2θεσια αυτή κατασκευή θα είναι τετρακίνητη -ναι, σωστά διαβάσατε- και θα κινείται με την αρωγή όχι ενός, αλλά τεσσάρων ηλεκτροκινητήρων, που θα αποδίδουν συνδυαστικά 1.200 ίππους και 1.800(!) Nm ροπής, εξασφαλίζοντας της καταιγιστικές επιδόσεις. Οι Βρετανοί της Ariel μιλούν για επίδοση της τάξης των 2,4 δλ. για το τυπικό «0-100», ενώ τα πρώτα 160 χλμ./ώρα θα «έρχονται» σε μόλις 3,8 δλ. H δε τελική ταχύτητα θα περιορίζεται ηλεκτρονικά (και αναγκαστικά) στα 257 χλμ./ώρα.

Το Ariel P40, όπως αποκαλείται αυτή τη στιγμή, θα έχει βάρος 1.600 κιλά και θα εξοπλίζεται με μπαταρίες 42 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία από 160 έως και 190 χλμ. Αργότερα, θα κατασκευαστεί και μια 2κίνητη έκδοση με μπαταρία 56 kWh. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως οι δύο οπίσθιοι ηλεκτροκινητήρες θα συνεπικουρούνται και από μια range extender τουρμπίνα, που θα αποδίδει περί τους 50 ίππους.

Το πιο ενδιαφέρον ίσως στοιχείο, πέραν των… συγκλονιστικών αυτών προδιαγραφών, έγκειται σε αυτό καθ’ αυτό το πλαίσιο της κατασκευής, το οποίο θα είναι ανθρακονημάτινο και θα σχεδιαστεί υπό την αιγίδα ενός κονσόρτσιουμ τριών βρετανικών εταιρειών που φέρει το ακρωνύμιο Hipercar (High Performance Carbon Reduction). Μάλιστα, το όλο εγχείρημα φαίνεται να έχει αγκαλιάσει και η ίδια η βρετανική κυβέρνηση, η οποία θα παράσχει στη Hipercar χρηματοδότηση μέσω της Innovative UK ύψους 2 εκ. λιρών.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το πρωτότυπο μοντέλο της ιδιαίτερης αυτής βρετανικής κατασκευής θα παρουσιαστεί μέσα στο μήνα, με την εξέλιξη του να ξεκινά άμεσα ούτως ώστε να είναι έτοιμο προς διάθεση σε όσους ενδιαφερόμενους σε περίπου 3 χρόνια από σήμερα._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ