top icon
Επικαιρότητα

Ιταλία: Εκπτώσεις για να ανταλλάξετε το… VW σας!

Και όχι μόνο, καθώς Fiat και Ford προσφέρουν στη γείτονα χώρα επιπλέον οικονομικά κίνητρα σε νυν ιδιοκτήτες μοντέλων κάθε μάρκας του Ομίλου VW οι οποίοι επιθυμούν να ανταλλάξουν το αυτοκίνητό τους.

Δεν ξέρουμε αν πρόκειται για… χτύπημα κάτω από μέση τη στιγμή που η VW AG επιχειρεί να περιορίσει τις απώλειες που προκάλεσε και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό να προκαλεί το διαβόητο πλέον σκάνδαλο #dieselgate. Όπως και να΄χει, τόσο η Fiat όσο και η Ford δεν αφήνουν την εμπορική αυτή ευκαιρία(;) να χαθεί, προσφέροντας στη γειτονική Ιταλία ένα αρκούντως «πρωτοποριακό» προωθητικό πρόγραμμα που απευθύνεται στους νυν ιδιοκτήτες μοντέλων του Ομίλου VW. Όπως αποκάλυψε χθες το ειδησεογραφικό πρακτορείο Bloomberg, η Fiat Chrysler Automobiles Ιταλίας προσφέρει έκπτωση που φτάνει έως και τα 1.500 ευρώ στους παραπάνω ιδιοκτήτες προκειμένου, εφόσον το επιθυμούν, να ανταλλάξουν το μεταχειρισμένο όχημά τους με οποιοδήποτε μοντέλο της γκάμας. Από το Fiat Panda (έκπτωση 500 ευρώ) έως και το Jeep Cherokee (έκπτωση 1.500 ευρώ). Η εν λόγω «προσφορά» μάλιστα, η οποία τίθεται σε ισχύ για όλο τον τρέχοντα μήνα, έρχεται να αθροιστεί στις τυχόν υπάρχουσες της FCA.

Στο ίδιο μήκος κύματος, η Ford Ιταλίας προσφέρει για τους ίδιους ακριβώς… λόγους έκπτωση επί της αρχικής τιμής των αυτοκινήτων της γκάμας της, που φτάνει τα 750 ευρώ.

Αξίζει πάντως να θυμίσουμε με την ευκαιρία πως το 2012 ο ίδιος ο CEO της Fiat Chrysler Automobiles, Sergio Marchionne, είχε κατηγορήσει ανοιχτά τους ιθύνοντες της VW AG για «άσκηση μιας αρκούντως επιθετικής τιμολογιακής πολιτικής εν μέσω κρίσης», τακτική η οποία, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε τότε, «θα κατέστρεφε την αγορά της Ευρώπης μη συμβάλλοντας στην οικονομική ανάκαμψη των εταιρειών»…_Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ