top icon
Επικαιρότητα

Jaguar XE SVO Project 8: O δυνατότερος ιαγουάρος (video)

Τα τμήμα ειδικών κατασκευών της βρετανικής εταιρείας κατασκεύασε τη δυνατότερη Jaguar όλων των εποχών. 

Μετά την F-Type Project 7 που είδε για πρώτη φορά το φως της δημοσιότητας το 2014, η Jaguar επανέρχεται με μια ακόμα «άσκηση» που φέρει την υπογραφή του τμήματος Special Vehicle Operations. Η νέα XE SVO Project 8 «φέρνει την απόδοση και την αεροδυναμική σε νέα επίπεδα», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν οι Βρετανοί, κινούμενη από έναν supercharged 5λιτρο V8 κινητήρα με ονομαστική ισχύ 600 ίππων.

Όπως ανακοινώθηκε, η Project 8 δεν θα παραμείνει ένα πρωτότυπο μοντέλο. Τουναντίον, μόλις 300 τυχεροί θα έχουν την ευκαιρία να την αποκτήσουν, σε άγνωστη μέχρι και αυτή τη στιγμή τιμή. Το αυτοκίνητο, το οποίο θα κατασκευάζεται με το… χέρι από το τμήμα Special Vehicle Operations της Jaguar στις εγκαταστάσεις της τελυταίας που βρίσκονται στο Coventry της Μ. Βρετανίας, θα πραγματοποιήσει το επίσημο ντεμπούτο του στις 30 Ιουνίου στα πλαίσια του Goodwood Festival of Speed στις 30 Ιουνίου.

Περισσότερα τεχνικά στοιχεία για την ιδιαίτερη αυτή βρετανική κατασκευή αναμένεται να ανακοινωθούν προς τα τέλη του επόμενου μήνα._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ