top icon
Επικαιρότητα

Και μετά την Lamborghini Urus, τι;

Η ιταλική εταιρεία μελετά σοβαρά το ενδεχόμενο να εντάξει στη γκάμα της ένα τέταρτο μοντέλο ακολουθώντας τα σχεδιαστικά και όχι μόνο χνάρια του… εγκαταλελειμμένου πρωτοτύπου Estoque.

Η Lamborghini είναι έτοιμη να γυρίσει φέτος μια σημαντική σελίδα στη σύγχρονη ιστορία της πραγματοποιώντας στα τέλη της χρονιάς που διανύουμε την επίσημη (επιτέλους!) πρεμιέρα της νέας Urus, ενός αυτοκινήτου που ακολουθώντας το ρεύμα της εποχής (σ.σ.: λέγε με SUV) αναμένεται να εκτοξεύσει τις πωλήσεις της διάσημης ιταλικής εταιρείας από τη Σαντ’ Άγκατα από τις 3.500 μονάδες που είναι σήμερα σε ετήσια βάση στις σχεδόν 7.000. Οι Ιταλοί ωστόσο, σε αγαστή(;) συνεργασία με το VW Group, στο οποίο έχει ενταχθεί η Lamborghini από το 1998, ήδη σκέφτονται τα επόμενα βήματά τους. Αφενός προκειμένου να ενισχυθούν τόσο η γκάμα των διαθέσιμων μοντέλων τους, που μετά το πέρας της χρονιάς θα περιλαμβάνει μόλις τρία μοντέλα (Aventador, Huracan και Urus), όσο και τα… ταμεία τους. Κάτι που ανέκαθεν ήταν το ζητούμενο τόσο για τους ίδιους, όσο και για τη μητρική εταιρεία –την Audi εν προκειμένω.

Έχοντας λοιπόν κατά νου όλα τα παραπάνω, οι δύο μεριές μελετούν εκ νέου το ενδεχόμενο να φέρουν στη ζωή ένα 4θυρο και 4θεσιο σπορ αυτοκίνητο με τον κινητήρα τοποθετημένο εμπρός που θα ακολουθεί τα σχεδιαστικά μονοπάτια που είδαμε να υιοθετούνται από το πρωτότυπο Estoque, μια ιδέα που εγκαταλείφθηκε οριστικά λίγους μόλις μήνες μετά την επίσημη αποκάλυψή της το 2008 στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης προκειμένου να… στρωθεί ο δρόμος στο πρώτο σύγχρονο SUV της ιταλικής εταιρείας.

Ωστόσο, βασικό κριτήριο για τις όποιες αποφάσεις των Ιταλών είναι η συσχέτιση κάθε νέου μοντέλου τους με την ιστορία της μάρκας. Επ’ αυτού, χαρακτηριστική είναι η δήλωση του εμπορικού διευθυντή της Lamborghini, Federico Foschini.

«Πάντα πρέπει να κοιτούμε τρόπους να αναπτυχθούμε. Αν κάνουμε τα πρώτα βήματα με τη Lamborghini διπλασιάζοντας τις πωλήσεις μας, όλα είναι πιθανά. Η παράδοση όμως είναι πολύ σημαντικό στοιχείο για εμάς. Για αυτό υπάρχει η σχέση της Urus με την LM002».

Το όλο εγχείρημα, εφόσον τελικά πάρει το πράσινο φως, αναμένεται να πάρει σάρκα και οστά περί τα τέλη της δεκαετίας, περίοδο όπου η νέα Urus θα έχει ήδη αποδείξει την προσδοκώμενη εμπορική δυναμική της στις κατά τόπου αγορές._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ