top icon
Επικαιρότητα

Κατά 62% αυξήθηκε η παραγωγή της Alfa Romeo το 2017

Η μιλανέζικη φίρμα αύξησε κατά πολύ τις κατασκευαστικές της επιδόσεις τη χρονιά που μας πέρασε, σύμφωνα με στοιχεία που έδωσαν στη δημοσιότητα τα συνδικάτα των εργαζομένων της.

Η δυναμική που προσέφεραν τόσο η Giulia όσο και η Stelvio μέσα στο 2017 είχαν ως αποτέλεσμα η Alfa Romeo να αυξήσει την παραγωγή της στις 150.722 μονάδες, αριθμός που αντιστοιχεί σε άλμα της τάξης του 62% σε σχέση με τις 93.117 μονάδες που βγήκαν από τις γραμμές παραγωγής της το 2016. Αξίζει να σημειωθεί πως τα παραπάνω στοιχεία δεν είναι επίσημα, μιας και η FCA δεν έχει ακόμα δώσει στη δημοσιότητα τα εμπορικά και κατασκευαστικά αποτελέσματα των εταιρειών της για τη χρονιά που πέρασε.

Παρά το γεγονός ότι η διαφαινόμενη αύξηση του κατασκευαστικού όγκου που προήλθε από τα τρία ιταλικά εργοστάσιά της είναι σημαντική, το σύνολο των μονάδων που παρήχθησαν μέσα στο 2017 δε δείχνει να φτάνει τις προσδοκίες του Sergio Marchionne, καθώς ο επικεφαλής της FCA είχε θέσει ως στόχο για το 2017 τα 170.000 αυτοκίνητα. Το γιατί συνέβη αυτό είναι άμεσα συνδεδεμένο τόσο με τις χαμηλότερες των προσδοκιών πωλήσεις της Alfa Romeo στις ΗΠΑ, όπου οι παραδόσεις άγγιξαν τις 12.031, έναντι μόλις 516 το 2016, όσο και με το ισχύον νομοθετικό καθεστώς στη μεγαλύτερη αγορά του πλανήτη.

Ως εκ τούτου, αυτή τη στιγμή η μεγαλύτερη ανησυχία των ανθρώπων της Alfa Romeo εστιάζεται στην Κίνα, καθώς η νομοθεσία δίνει στους εκεί αντιπροσώπους τη δυνατότητα να μην διαθέτουν αποθέματα (stock) καινούργιων οχημάτων, κάτι που μοιραία δεν επιτρέπει στη μάρκα να «προμοτάρει» έτι περαιτέρω τις πωλήσεις της. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως τον περασμένο Ιούλιο η μιλανέζικη φίρμα κατάφερε να πουλήσει στην Κίνα 3.331 οχήματα, ενώ αμέσως μετά τη θέσπιση της νέας νομοθεσίας οι πωλήσεις έπεσαν δραματικά. Ενδεικτικά, το Νοέμβριο πουλήθηκαν μόλις 410 Alfa Romeo και το Δεκέμβριο 497, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει η JATO._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ