top icon
Επικαιρότητα

Κέντρο σχεδίασης ηλεκτρικών οχημάτων GM

Τη δημιουργία ενός νέου στούντιο, τα οποίο θα φιλοξενεί όλες τις διαδικασίες για τη δημιουργία της νέας γενιάς ηλεκτροκίνητων οχημάτων του ομίλου, ανακοίνωσε η GM.

Το στούντιο αυτό, στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του προηγμένου κέντρου σχεδίασης της GM και αναμένεται να ασχοληθεί αποκλειστικά με τη δημιουργία αυτοκινήτων που θα χρησιμοποιούν το σύστημα E-Flex, με πρώτο από όλα το Chevrolet Volt. Επί της ουσίας, το βασικό χαρακτηριστικό των οχημάτων αυτών είναι ότι επαναφορτίζουν τις μπαταρίες τους με μια απλή παροχή ρεύματος. Πιο απλά, δηλαδή, το μόνο που έχει να κάνει κανείς είναι να τα βάλει στην πρίζα.

Το Chevrolet Volt, το πρώτο αυτοκίνητο της νέας αυτής γενιάς της GM, διαθέτει αυτονομία σχεδόν 65 χιλιόμετρα, χρησιμοποιώντας αποκλειστικά ηλεκτρική ενέργεια. Οι μπαταρίες του ηλεκτροκινητήρα του, όταν το όχημα βρίσκεται εν κινήσει, επαναφορτίζονται με τη βοήθεια ενός κινητήρα εσωτερικής καύσης, ο οποίος μπορεί να λειτουργεί με βενζίνη, πετρέλαιο ή αιθανόλη. Όταν όμως το αυτοκίνητο είναι σταματημένο, οι μπαταρίες του επαναφορτίζονται εύκολα, βάζοντας το στην πρίζα.

Στο E-flex Systems Design Studio απασχολούνται περίπου 45 σχεδιαστές και μηχανικοί, οι οποίοι εργάζονται υπό τις κατευθύνσεις του διευθυντή σχεδίασης, Μπομπ Μπόνιφεϊς.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ