top icon
Επικαιρότητα

Κίνα: Η Ford επενδύει στην ηλεκτροκίνηση

Ένα βήμα πριν τη σύναψη συμφωνίας με την κινεζική Anhui Zotye Automobile Co φαίνεται να βρίσκεται η Ford με επίκεντρο την κατασκευή μιας «κοινόχρηστης» μονάδας παραγωγής ηλεκτρικών μοντέλων που θα προορίζονται για την εγχώρια αγορά αυτοκινήτου.  

Η αγορά της Κίνας -και πολύ λιγότερο εκείνη της Ευρώπης- αποτελεί σήμερα το μεγαλύτερο στοίχημα για όλους τους μεγάλους, και όχι μόνο, κατασκευαστές. Δεν είναι μόνο ο όγκος της που την καθιστά σημαντική, αλλά και η ειλημμένη πλέον απόφαση των κυβερνώντων της χώρας να προχωρήσουν μέσα από τις δέουσες νομοθετικές ρυθμίσεις και αποφάσεις στον «εξηλεκτρισμό» του στόλου των νέων αυτοκινήτων που από εδώ και στο εξής κάθε χρόνο θα εγγράφονται στους πίνακες ταξινομήσεων. Ως εκ τούτου, επομένως, κάθε άλλο παρά αφύσικη φαίνεται να είναι η διαφαινόμενη σύμφωνία των αμερικανών της Ford να κατασκευάσουν στην Κίνα σε συνεργασία με την «εγχώρια» Anhui Zotye Automobile Co μια νέα μονάδα παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων που θα πωλούνται αποκλειστικά εντός της γεωγραφικής της επικράτειας.

Με δεδομένα τα μεγάλα προβλήματα ρύπανσης που αντιμετωπίζουν όλες σχεδόν οι μεγαλουπόλεις της, είναι κοινό τοις πάσι πλέον πως οι Κινέζοι ασκούν σήμερα με όλες τους τις δυνάμεις μια εξόχως επιθετική πολιτική «υποστήριξης» των αποκαλούμενων και ως «καθαρών αυτοκινήτων» χρηματοδοτώντας μάλιστα συγχρόνως ουκ ολίγες επενδυτικές κινήσεις εγχώριων εταιρειών προς αυτή την κατεύθυνση.

Ήδη, τόσο η Tesla, όσο και οι Daimler και GM, έχουν ανακοινώσει τα δικά τους πλάνα προκειμένου να κατασκευάσουν εντός Κίνας μοντέλα που θα κινούνται αποκλειστικά με την αρωγή ηλεκτροκινητήρων. Και αυτό είναι κάτι που, αν μη τι άλλο, σίγουρα «κινητοποιεί» τους ιθύνοντες της Ford, που σίγουρα δεν θέλουν να παρακολουθούν τις εξελίξεις στη μεγαλύτερη από πλευράς όγκου αγορά του πλανήτη, αλλά, τουναντίον, να μετέχουν ενεργά διεκδικώντας όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την εμπορική πίτα της χώρας.

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Ford, έως το 2025 στην Κίνα θα πωλούνται σε ετήσια βάση περί τα 6 εκ. οχήματα, από τα οποία τα 4 εκ. θα είναι ηλεκτρικά._X.A.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ