top icon
Επικαιρότητα

«Κλεφτή ματιά» στη νέα γενιά του i-cockpit της Peugeot

Η γαλλική εταιρεία προικίζει τα επερχόμενα μοντέλα της μ’ ένα προηγμένης αισθητικής και φιλοσοφίας εσωτερικό. Ιδού, λοιπόν, η δεύτερη γενιά του γνωστού μας i-cockpit.

Η εν λόγω φωτογραφική διαρροή αποκαλύπτει πλήρως τη μορφή που αναμένεται να έχει το εσωτερικό του νέου 3008. Και όχι μόνο, μιας και το συγκεκριμένο crossover της Peugeot δεν θα είναι το μόνο μοντέλο της γκάμας του Γάλλου κατασκευαστή που θα υιοθετεί την πρωτοποριακή αυτή διάταξη. Ήτοι, τη δεύτερη κατά σειρά γενιά του γνωστού i-cockpit.

Ακολουθώντας τα χνάρια του Virtual Cockpit της Audi, που είδαμε στο νέο ΤΤ για πρώτη φορά, στο νέο i-cockpit της Peugeot τη θέση των «παραδοσιακών» ενδείξεων έχει πάρει μια LCD οθόνη τοποθετημένη στο ανώτερο σημείο του ταμπλό και όχι «πίσω» από το τιμόνι, στην οποία απεικονίζονται όλες οι… πρωτοκλασάτες ενδείξεις λειτουργίας του οχήματος. Προκειμένου η ανάγνωσή τους να είναι απρόσκοπτη, οι Γάλλοι αποφάσισαν να εισάγουν στο νέο 3008 και ενδεχομένως και στα υπόλοιπα νέα μοντέλα της γκάμας που τα προσεχή χρόνια θα δουν το φως της δημοσιότητας, ένα πηδάλιο με επίπεδη στεφάνη και στο πάνω μέρος του.

Από εκεί και πέρα, όπως είναι διακριτό, το σύνολο του ταμπλό έχει σαφή οδηγοκεντρικό προσανατολισμό. Στην κορυφή της κεντρικής κονσόλας, όπως ακριβώς συμβαίνει σήμερα στα μοντέλα της BMW, συναντάμε μία ακόμα οθόνη, στην οποία θα προβάλλονται προφανώς όλες οι ενδείξεις του συστήματος infotainment των Γάλλων. Χαρακτηριστικό είναι πως η συγκεκριμένη οθόνη «εδράζεται» ακριβώς πάνω από μια συστοιχία διακοπτών με ρετρό σχεδίαση και ενός επιλογέα με… προχωρημένη αισθητική προσέγγιση.

Περισσότερες και πιο επίσημες πλέον πληροφορίες και φωτογραφίες για το νέο i-Cockpit της Peugeot, υπομονή λίγες ακόμα μέρες._Χ.Α.

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ