top icon
Επικαιρότητα

«Κλεφτή ματιά» στη νέα σειρά 5 της BMW

Θέλοντας να αναδείξει ένα νέο ρομποτικό μηχάνημά της, η BMW παρουσίασε σήμερα τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της νέας σειράς 5, με μπόλικο ασφαλώς καμουφλάζ.

Οι μάλλον… περίεργοι κίτρινοι βραχίονες, που περιστοιχίζουν τη νέα σειρά 5 της BMW εντός των τειχών του εργοστασίου των Βαυαρών στο Μόναχο, δεν είναι τίποτα άλλο από ένα πλήρως αυτοματοποιημένο σκάνερ πολύ υψηλής ανάλυσης, το οποίο σαρώνει με ακρίβεια 0,1 χιλιοστών του μέτρου το σύνολο των εξωτερικών επιφανειών του αυτοκινήτου, ούτως ώστε στη συνέχεια οι μετρήσεις και -εν γένει- όλα τα δεδομένα που θα συλλεχθούν, να βοηθήσουν στη δημιουργία ενός ψηφιακού 3D μοντέλου. Με την αρωγή του τελευταίου, η BMW θα είναι σε θέση να εντοπίζει με περισσότερη ακρίβεια και πρωτίστως πολύ πιο έγκαιρα κάθε πιθανή «απόκλιση» από τις επιθυμητές ανά περίπτωση κατασκευαστικές προδιαγραφές. Αξίζει με την ευκαιρία να προσθέσουμε πως η BMW είναι ο πρώτος κατασκευαστής στον κόσμο που χρησιμοποιεί την εν λόγω τεχνολογία.

Όσο για τη νέα σειρά 5, η BMW απέφυγε μέσω της επίσημης ενημέρωσης που διένειμε γραπτώς να δώσει περεταίρω στοιχεία. Σε κάθε περίπτωση, η νέα σειρά 5, γνωστότερη και ως G30, αναμένεται να παρουσιαστεί επίσημα μέσα στους προσεχείς έξι μήνες. Είτε στη Διεθνή Έκθεση του Παρισιού τον Οκτώβριο, είτε επί αμερικανικού εδάφους, στην Έκθεση του Ντιτροίτ, τον Ιανουάριο του 2017._Χ.Α.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Ακολουθήστε το 4troxoi στο Google News και μάθετε πρώτοι όλα τα νέα!

ΤΙΜΕΣ - ΤΕΧΝΙΚΑ